Stroopwafelactie 2017

Stroopwafelactie 2017

In de week van 11 tot en met 16 september stond in het teken van de start van de competitie maar ook in het teken van de Stroopwafelactie. Op vrijdag 11 september zijn de eerste 25 dozen al opgehaald en datzelfde weekend zijn er al enkele de verkoop ingegaan. Maandagmiddag zijn de andere 85 dozen opgehaald. Andere jaren werden ze bezorgd maar om kosten te sparen nu in twee keer rijden opgehaald. Dat waren de eerste verdienste al.

Vele dozen zijn besteld en door leden in privé en werksfeer verkocht. Dit gaat de laatste jaren steeds beter. De mensen weten dat de stroopwafels erg lekker zijn. Dus verkopen wordt steeds gemakkelijker.

Ook via social media en de kranten is er op verschillende manieren aandacht geschonken. Verschillende keren is er gebeld of contact gezocht en werden de stroopwafels opgehaald.

Er zijn zelfs twee dozen met stroopwafels meegegaan naar Luxemburg naar het EK-tafeltennis voor landenteams waar onze dames een bronzen medaille hebben verdiend.

Het enigste wat beter kan is het aantal lopers die 1 avondje (van 2 uur) met een groepje langs de deuren wil gaan. Dit zou zo veel beter kunnen als meer mensen hieraan zouden meewerken. Gelukkig is de groep jeugd onder leiding van Bjorn en Lennert massaal op komen dagen en hebben zij op de dinsdagavond een groot gedeelte kunnen lopen in het dorp.

Wat de opbrengst precies is geworden is nog niet bekend. Nog een aantal mensen moeten hun dozen nog komen afrekenen. Zodra de opbrengst bekend is zal dit via de Nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Dick heeft nog een mooi filmpje gemaakt over de actie. Te vinden op Youtube: