Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi 2018

Op vrijdag 5 januari begon traditioneel het nieuwe jaar van Play Fair met het dubbelspeltoernooi. Even iedereen de allerbeste sportieve wensen doen en dan aan de bak. In 6 ronden van steeds 10 minuten zoveel mogelijk punten vergaren. Dus geen lange rally’s, geen gedraal, rennen achter elk balletje, geen let roepen en vooral niet letten op medespelers die een praatje willen aangaan, want daarvoor is geen tijd.

Ronde 1 met Arie tegen Ellen en Jos. Het wordt meteen al spannend. Want hoe erg Arie Jos op het verkeerde been zet, het lukt niet om afstand te nemen. Ellen laat er geen gras over groeien en slaat ongenadig hard.

Ronde 2 met Ton tegen Arie en Sylvia. Hier doen we goede zaken. De Brandjes zijn in de nopjes met de noppen van Ton.

Ronde 3 met Emiel tegen Dick en Sanne. Lekker samen verdedigen op de klappen van Sanne en Dick die veel te gretig zijn en daardoor ons de punten toespelen.

Ronde 4 met Dick tegen Ramon en Kees. Is Dick nu wat beter op dreef? Het lijkt er wel op. De altijd gevaarlijke service van Kees wordt goed gepareerd.

Ronde 5 met Thomas tegen Ton en Rik. Met Thomas is het altijd feest, met of zonder noppen tegenover je. Rik moet nog even wennen aan al dat geweld van Thomas, maar pakt het sportief op.

Ronde 6 met Harry tegen Emiel en Jeroen. Als oude rot laat Harry zich niet gek maken door jong grut als Emiel en Jeroen. Hij weet hoe dit spelletje gespeeld moet worden.


 

 

 

 

 

Dat was het dan. Iedereen heeft gedaan wat zij of hij kon, dus op naar de champagne, speech van de voorzitter en de prijsuitreiking. Hans doet in zijn speech vooral een beroep aan iedereen om te proberen om nieuwe mensen enthousiast te maken voor onze mooie club. Nieuwe aanwas hebben we hard nodig. En dan, tralala … de prijsuitreiking. De beste 10 van dit jaar waren: 10/9 Harry/Jos (187 punten), 8 Emiel (189), 7 Ramon (192), 6 Thomas (196), 5 Ton (199), 4 Ellen (201), 3 Martin (203), 2 Marja (207) en 1 Hans B (211) met als hoofdprijs een zak borrelnoten, de eer om een verslag te mogen schrijven én natuurlijk de onvergetelijke roem.

 

 

 

 

 

Bedankt iedereen die met mij de punten heeft gescoord, die tegen mij de punten heeft laten liggen, die niet met of tegen mij hebben gespeeld en Laura, Arenda en Ellen voor het organiseren.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Hans B