Scholierentoernooi wordt tafeltennisclinic!

Woensdagmiddag 6 februari stond het Scholierentoernooi op de agenda. Al een aantal weken werden de scholen benaderd met de digitale uitnodigingen voor dit evenement. Het blijkt maar weer dat het ouderwetse briefje volgens ons beter werkt want het aantal aanmeldingen was heel minimaal. Afgelopen weekend waren dat er 4, gisteravond waren dat er 8 en vanmiddag waren er uiteindelijk 20 kinderen aanwezig.

Voor de organisatie was dat improviseren geblazen. Gelukkig genoeg tafels opgezet (12). De robot en de spelletjes vonden een plek op de verschillende tafels. De kinderen werden in groepjes gedeeld en wisselden langs alle tafels. Halverwege kwamen er nog een aantal Syrische jongetjes die graag mee wilden doen. Op blote voeten kregen ze op de vrije tafels privéles. Het kleine broertje vermaakte zich met de vele balletjes die over de grond rolden.

Lennert heeft de kinderen een leuke warming-up gegeven waar ze al een hoop lol aan beleefden. Arnold beheerde de robot, Laura en de moeder van Carlos liepen daar waar hulp nodig was.

Natuurlijk werd de middag afgesloten met het bekende rondje om de tafel. Alle afvallers gingen langs de wedstrijdtafel voor een beker limonade. Een spannende strijd volgde tussen Carlos, Joec en een jongetje van de Kleine Wereld. Uiteindelijk zorgde Lennert ervoor dat het jongetje deze activiteit won. Maar winnaars waren ze allemaal. Met een mooi gekleurd balletje en een kaartje waarmee je kan komen trainen ging uiteindelijk iedereen tevreden huiswaarts.

Geen toernooi maar wel een geslaagde middag!