De FAIR 2021

Rommelfair is nu FAIR

Het bestuur en de Rommelfair-commissie hebben vorig jaar dat besluit genomen. De oude opzet met de grote rommelmarkt was niet meer haalbaar. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten werd kleiner. Tijd voor een andere opzet dus. Maar vorig jaar kon een groot deel van het programma niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen en helaas hebben we ook dit jaar hetzelfde besluit moeten nemen. Er komt dus in 2021 geen FAIR in ‘t Spant.

Een klein stukje historie: op 17 mei 1980 organiseerden Harry Heuzen en Max van Bochove een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag nog heel erg op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen. In de nieuwe opzet willen we gezelligheid, activiteiten en plezier weer voorop stellen.

De FAIR van 2021 zal dus net als vorig jaar deels digitaal en deels “op straat” plaatsvinden.

Wat gaan we doen?

  • Het Kluisspel: verspreiden van de huis-aan-huisfolder met alle aankondigingen én het kluisnummer waarmee men € 50,-  kan winnen (er zijn 20 winnende nummers in omloop).
  • Een online veiling die op 1 september start. Met een op Facebook live uitgezonden bekendmaking van de kavel-winnaars op 9 oktober.
  • De grote loterij.
  • De inteken-loterijen met de diners en de Jumbo-levensmiddelenmanden.
  • Stroopwafelverkoop.
  • Aanloopavonden met carportverkoop van stroopwafels en loterijen. Daar staat ook de kluis om de kluisfolders te laten controleren.

De grote loterij

De lotenboekjes (50 loten) worden verspreid onder de leden om op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De veiling

De digitale veiling start op 1 september en wordt gesloten op zaterdag 9 oktober 14:00 uur. De eerste kavels voor de veiling zijn al aangemeld. We verwachten net als vorig jaar weer veel leuke en ludieke aanbiedingen die voor de vereniging kunnen worden geveild.

De aanloopavonden onder de carport

In de week voorafgaand aan de FAIR zijn er – net als vorig jaar – aanloopavonden onder de carport op Dennenlaan 62. Deze zijn van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober van 19:00 – 21:00 uur. U kunt langskomen om de kluisfolder te laten checken, stroopwafels te kopen, in te tekenen op de Diner- en Jumbo-loterijen, loten voor de grote loterij te kopen of informatie in te winnen over de veiling.

De Fair Finale livestream

De Fair Finale wordt weer live opgenomen en op Facebook uitgezonden op zaterdagmiddag 9 oktober vanaf 15:30 uur. Ook na de Fair kun u de opname van de Fair-finale met de trekking van de grote loterij en de bekendmaking van de veilingwinnaars bekijken.

Downloads met uitslagen

Na de Fair kunt u op deze pagina alle uitslagen terugvinden en downloaden:

Contact

Heeft u vragen of ideeën voor een volgende Fair? Of iets aan te bieden voor de veiling? Bel met 0172-507295 of mail naar rommelfair@ttv-playfair.nl.

Sponsors