Nieuws

Meisjes CupCake toernooi

Op zaterdag 15 juni heeft onze vereniging het CupCake toernooi georganiseerd speciaal voor meisjes. Al vroeg waren de dames uit Zwijndrecht en Rotterdam (Shot ’65 en Alexandria ’66) aanwezig want het was toch wel even een stukje rijden. Later met de dames van Salamanders en Avanti en natuurlijk onze eigen meisjes van Play Fair kon er begonnen worden.

 

 

 

 

 

 

Lennert, onze jeugdtrainer had een leuk parcours van tafels neergezet met allerhande spelletjes. Maar eerst was er een warming up door de hoepels springend met “papier, steen, schaar”, waar de meisjes een hoop lol aan beleefde. Daarna werden 2 aan 2 alle spelletjes gespeeld. Ook de robot werd gebruikt en niet alleen door de meisjes maar ook door één van de ouders.

Toen volgde er een wel verdiende pauze met kannen limonade en de overheerlijke cupcakes. Niet alleen voor de meisjes maar ook de ouders konden daar van meesmullen.

 

 

 

 

 

 

Na de pauze werden er wedstrijdjes gedaan. Een poule met vriendinnen en 2 poules met leden. Waarna de winnaars ook nog eens tegen elkaar hebben gespeeld. De twee beste dames waren uiteindelijk Iris van Shot ’65 die in de finale Eva van Avanti versloeg.

Met een bedankje en een sleutelhanger gingen de meisjes weer huiswaarts.

 

Gezellig maar rustige Rommelfair

Zaterdag 11 mei om 10.00 openden de deuren voor de 40ste Rommelfair van onze vereniging. We misten de grote groep die zich altijd voor de deur verzamelden en eigenlijk is het de hele dag niet echt heel druk geweest. Wel waren er continu mensen in de zaal. Iedereen kon op zijn gemak uitzoeken waar hij naar op zoek was. En er waren leden genoeg om alles op te vangen.

Heel relaxed natuurlijk maar niet wat we willen. Want dat dit consequenties heeft op de verkoop mag duidelijk zijn. En het werk is er niet minder om geweest. Wij hebben al verschillende redenen kunnen bedenken maar weten ook dat we niet overal invloed op kunnen hebben. Alle kramen waren aanwezig en overvol met spullen. Het middenpad was duidelijk minder vol maar daar hebben we ook naar toe gewerkt. Het zorgde er wel voor dat het overzichtelijk was en alles heel toegankelijk.

Het toneel stond vol met prachtige planten en prijzen. De planten gesponsord door Piet Koot van Autowasserij De Tuinderij, prachtige boodschappentassen gesponsord door Jumbo van Vliet uit Nieuw Vennep. Ook de dinerronde was aanwezig met bonnen geschonken door De Dijck, Café René, De Parel, Chinese Muur. Veel dank aan al deze sponsors.

In de kluis zat 40 keer 50 euro, dit vanwege ons 40-jarig jubileum. En dit jaar hebben 4 mensen de kluis kunnen kraken en de 50 euro in ontvangst genomen.

Het draaiend rad draaide 10 prachtige ronden met een kleine hapering toen hij kapot ging en gemaakt moest worden. Maar dat was met een ouderwets rondje lootjes trekken tussendoor weer snel verholpen.

Wat de opbrengst zal worden kunnen we nu nog niet zeggen. Minder dan vorig jaar hoogstwaarschijnlijk wel. Maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten tot alle kosten en baten binnen zijn.

Dank naar de Rommelfaircommissie, Carin, Hans en in de kantlijn Arnold voor het vele werk wat zij verzet hebben.

Dank naar alle sponsors in wat voor vorm dan ook!

Dank naar alle vrijwilligers die zijdelings of soms niets met onze vereniging hebben maar wel altijd klaar staan voor onze Rommelfair.

Dank naar alle leden die deze Rommelfair weer tot een goed einde hebben gebracht.

De winnaars van alle prijzen hebben in de tussentijd hun prijzen allemaal in ontvangst genomen.

Pingpong baas op de Club!

Wie is bij Play Fair de grootste baas?

Vrijdag 17 mei zijn de senioren uitgenodigd om een toernooi te spelen. Zij gaan dan gebruik maken van de PingPongBaas App. Deze app kun je downloaden op je telefoon. Je kan jezelf registreren met je bondsnummer. Ook zijn er verschillende tafels geregistreerd met een QR code verbonden aan deze app.

De NTTB heeft deze app gelanceerd begin maart voorafgaand aan de NK in Zwolle. Je hoeft dus geen lid te zijn van de NTTB om deze app te gebruiken. Op dit moment zijn er vele bedrijven en universiteiten die deze app hebben geïntroduceerd. Je kan elkaar uitdagen en de app registreert automatisch wie er aan het eind van avond of een week de meeste wedstrijden heeft gewonnen en de Baas is van die avond of week.

Sabine en Laura zijn naar een informatieavond geweest waar er een verzoek kwam om deze app ook op de club te gaan gebruiken en testen. Eén vereniging gebruikte die al en er werden al wat ervaringen heen en weer gedeeld. Wat zijn de mogelijkheden en wat zou de club er graag bij willen gebruiken. Over een maand of 2 komen zij weer bij elkaar om alle ervaringen te delen.

Doen jullie mee?

Meld je dan vrijdag 17 mei rond 20.30 uur in het Spant.

Tijdelijke trainingen in grote zaal

In de afgelopen twee weken is de vloer in de Vijverzaal waar wij altijd spelen helemaal gerenoveerd. Dat betekende dat we tijdelijk naar de grote Spantzaal moesten verhuizen voor onze trainingen.

De eerste training werd omgezet in lotenverkoop voor de jeugd en wat senioren en daar hadden we geen zaal voor nodig. Vrijdag 26 april is er door een groepje senioren vrij getraind. Die dinsdag erna is de dag begonnen met twee groepen BSO kindjes die bij ons tafeltennis, in wat voor vorm dan ook, voorgeschoteld. Heel veel ruimte voor ook heel veel verschillende spelletjes. De uitleg kwam van Arnold en Ton en Laura begeleiden de twee groep met elk 20 kinderen. Een gezellige boel is het geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 mei is er een speciale training geweest voor de jeugd. Tafeltennistraining met een keeper? Jazeker! Natuurlijk werd er later ook nog gewoon getraind maar zo’n grote zaal schept nog weer een keer nieuwe mogelijkheden.

 

Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter Hans van Leeuwen

Vrijdagochtend 9.30 uur verzamelen familie en vrienden en collega’s van Hans zich op het gemeentehuis van Kaag en Braassem en wachten gespannen op de aankomst van collega Conny en Hans. Met de dienstauto van de douane waren zij naar Roelofarendsveen gereden naar de Rembrandt van Rijnsingel. Toen Conny daar voorbij reed en bij het gemeentehuis stopte begon er al iets te dagen. Zeker toen hij zoveel bekenden trof die voor hem daar naar toe waren gekomen.

Hans en Maaike kregen een mooie plek in de raadszaal waar familie en vrienden daar al plaats hadden genomen. Met nog 6 andere zou Hans de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau in ontvangst nemen. Om beurten werden zij door Burgemeester Marina van de Velde naar voren geroepen en werd er even gesproken over het complot om de jubilarissen daar te krijgen. Er werd voor iedereen een oorkonde voorgelezen en het speldje opgespeld. Met een mooie oranje bos bloemen nog even op de foto met de burgemeester.

 

 

 

 

 

Na afloop volgde de felicitaties van zijn moeder en zus als eerste waarna de rest van de familie en vrienden volgden. Er waren leden van Play Fair, Kickers ’69 en het oude bestuur van de Vakantie Kinderweek aanwezig en natuurlijk nog een groepje collega’s die nauw waren betrokken. Daarna volgde de groepsfoto’s op het bordes van het Gemeentehuis.

 

 

 

 

 

Er volgde een lunch bij Hans en Maaike in de tuin. Voor iedereen waren er genoeg lekkere broodjes en sandwiches en wat te drinken. Maaike had nog een kleine speech met bijbehorend cadeau voor Hans. Zij vertelde dat Hans altijd heel veel ballen in de lucht moest houden voor heel veel verschillende activiteiten waarbij hij betrokken was. Er volgde een grote (de grootste) bal voor onze vereniging, een iets kleinere voor de Kickers ’69, De Vakantie Kinderweek, het sprietlopen,  het bonaken, de waterpoloclub (van Maaike) en het Kunstspektakel. Wat een indrukwekkende lijst en wat een prachtig symbolisch cadeau!

Play Fair is trots op deze ridder en nogmaals van Harte Gefeliciteerd!

Internationale dag van het Tafeltennis op 6 april

Zaterdag 6 april was competitiezaterdag bij onze vereniging.

Daarvoor startte om 11 uur de jeugdtraining door Bjorn en Lennert. Toevallig een iets kleiner groepje dan normaal was deze internationale dag van het Tafeltennis aanwezig. De training was er niet minder om en de aanwezige kinderen kregen op een leuke gezellige manier allerlei spelletjes voorgeschoteld. Natuurlijk allemaal gericht op bewegen, richten, mikken enzovoort.

Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een lekkere smiley.

 

 

 

 

 

 

Het competitieteam was in de tussentijd al begonnen. Leon, Merit en Dylan speelden in een apart vak. Natuurlijk mochten de tegenstanders daar inspelen en werd er om 12 uur begonnen aan de echte wedstrijden. Uiteindelijk werd het 6-4 voor Play Fair. Nog 2 wedstrijden te gaan. Op kop maar met 1 punt. Zouden ze het gaan redden?

Bij de twee uitwedstrijden wensen we ze natuurlijk heel veel succes!!

Scholierentoernooi wordt tafeltennisclinic!

Woensdagmiddag 6 februari stond het Scholierentoernooi op de agenda. Al een aantal weken werden de scholen benaderd met de digitale uitnodigingen voor dit evenement. Het blijkt maar weer dat het ouderwetse briefje volgens ons beter werkt want het aantal aanmeldingen was heel minimaal. Afgelopen weekend waren dat er 4, gisteravond waren dat er 8 en vanmiddag waren er uiteindelijk 20 kinderen aanwezig.

Voor de organisatie was dat improviseren geblazen. Gelukkig genoeg tafels opgezet (12). De robot en de spelletjes vonden een plek op de verschillende tafels. De kinderen werden in groepjes gedeeld en wisselden langs alle tafels. Halverwege kwamen er nog een aantal Syrische jongetjes die graag mee wilden doen. Op blote voeten kregen ze op de vrije tafels privéles. Het kleine broertje vermaakte zich met de vele balletjes die over de grond rolden.

Lennert heeft de kinderen een leuke warming-up gegeven waar ze al een hoop lol aan beleefden. Arnold beheerde de robot, Laura en de moeder van Carlos liepen daar waar hulp nodig was.

Natuurlijk werd de middag afgesloten met het bekende rondje om de tafel. Alle afvallers gingen langs de wedstrijdtafel voor een beker limonade. Een spannende strijd volgde tussen Carlos, Joec en een jongetje van de Kleine Wereld. Uiteindelijk zorgde Lennert ervoor dat het jongetje deze activiteit won. Maar winnaars waren ze allemaal. Met een mooi gekleurd balletje en een kaartje waarmee je kan komen trainen ging uiteindelijk iedereen tevreden huiswaarts.

Geen toernooi maar wel een geslaagde middag!

Jeugd start 2019 met Glow in the dark!

Zaterdag 5 januari ging de groep jeugd met elkaar op stap. Onder leiding van Lennert en Bjorn zijn ze naar Aalsmeer gegaan voor een gezellig potje midgetgolf Glow in the Dark.

Fanatiek werden er 15 holes gespeeld, wat een hoop lol opleverde. Daarna werd er heerlijk gesnackt met elkaar.

Leon en Zoey werden de winnaars van die middag.

Nieuwjaarstoernooi met verrassende winnaar

Vrijdag 4 januari werd het Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. De organisatie was dit jaar overgegaan in handen van Hans v. Leeuwen. Nieuwe organisatie, nieuwe opzet en een verrassende winnaar.

De dubbelspelen waren hetzelfde, de loting van de partners en tegenstanders anders. Het plezier was er niet minder om. Met een hoop glijwerk werden de rondes gespeeld. De vloer was in de olie gezet waardoor het normaal weer mooi stroef zou worden. Nu was het op sommige plekken heel glad en best wel gevaarlijk. Dus voorzichtig werd er door iedereen gespeeld.

Een pauze zorgde ervoor dat nieuwe en oude gezichten kennis met elkaar maakten. Na afloop werd er door Ellen en Arenda de champagne rond geserveerd en werd er door de vervangende voorzitter Emiel een mooi openingswoordje gedaan. Hans maakte daarna bekend wie de winnaars waren. De eerste prijs, de grootste zak drop, ging naar Harry, oud-lid, Vriend van Play Fair en trouwe volger en supporter. Onder luid applaus werd de zak drop uitgereikt. De winnaar van het toernooi werd Tanja, zij is nog niet zo lang lid bij ons en deed voor het eerst mee. De derde zak werd geloot voor alle deelnemers en daar werd Hans Brand de winnaar van.

2019 is van start, voor sommige, een moeilijke start. We wensen iedereen een sportief maar vooral gezond 2019 toe.

 

 

Kersttoernooi 2.0 is succesvol ontvangen!

Het aloude Kersthandicaptoernooi is vervangen door het Kersttoernooi 2.0. Vrijdagavond 14 december stonden 3 Ultimate tafels klaar en 30 spelers. Leden, vrienden en introducees waren deze avond richting het Spant vertrokken om een gezellige avond met elkaar door te brengen. De evenementencommissie heeft een nieuw format bedacht en dit is goed ontvangen door iedereen. Drie Ultimate tafels stonden in de Spantzaal dat betekent 3 x 4 tafels dus toch alle 12 tafels.

 

 

 

 

 

 

In 3 verschillende poules wordt er gespeeld om iedereen op zijn eigen niveau zoveel mogelijk plezier te laten beleven. Halverwege was er een pauze waar de (dat dan wel weer) bekende lootjes werden verkocht. Binnen korte tijd waren de lootjes er doorheen en na afloop werden de winnende lootjes getrokken en de prijswinnaars bekend gemaakt van het toernooi.

 

 

 

 

 

 

De winnaar van tafel 1 waren Bjorn en Freddy, Lennert en Remco waren goede 2e.

De winnaar van tafel 2 waren Rik Owel met zijn vader Bram en hier waren Hans Brand en Martin de nummer 2.

De winnaar van tafel 3 waren Hans v. Leeuwen en Maaike en Sanne en Sylvia waren hier de nummer 2.

 

 

 

 

 

 

De winnaars wonnen lekkere zakken met snoep.

Bij de loterij was Martin de grote winnaar met wel 6 prijzen waaronder een grote fles Jägermeister!

Kersttoernooi bij de Jeugd

Zaterdag 15 december was het tijd voor de jeugd. Vijftien kinderen waarvan leden en introducees hebben meegedaan aan een Kersttoernooi met allerhande spelletjes. Spelletjes zoals de tafeltennissjoelbak, de mikbak, met speciale batjes, met een hoge kast in het midden en mikken met pittenzakken. De kinderen konden zelf op een groot papier hun stand invullen. En natuurlijk controleerde ze elkaar of dat wel eerlijk ging. Veel plezier en pret was verder het hoofdbestanddeel van deze middag met na afloop lekkere kinderchampagne met oliebollen en krentenbollen. Daar werd volop van gesmuld.

 

 

 

 

 

 

Ook hier waren winnaars aan het eind van het toernooi. Zoey en Noa mochten samen een mooie beker in ontvangst nemen.

Op een prettige manier nemen we zo afscheid van 2018 en starten we op 4 januari met het Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe!