Nieuws

De nieuwe Voorzitter stelt zich voor….

Beste sportvrienden en leden,

Op 9 april 2018 ben ik als voorzitter van Play Fair benoemd en volg ik daarmee Hans van Leeuwen op. Allereerst Hans bedankt voor de enorme inzet van de afgelopen jaren. Hans is 34 jaar lid van het bestuur geweest waarvan 14 jaar als voorzitter, maar ook als wedstrijdsecretaris, trainer en……………..zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Het bestuur staat als een huis en wordt vertegenwoordigd door ervaren bestuurders (maar wel een beetje op leeftijd…………uiteraard met uitzondering van Lennert).

Ik ben niet Hans en dus zal ik sommige zaken anders aanpakken. Anders is niet per definitie beter. Nu denken wij dat ouderen vaak wijzer zijn dan de jongeren onder ons. Niets is minder waar. Jongeren kijken en denken anders en beoordelen zaken vanuit hun eigentijdse tijdsgeest, niet gehinderd door het verleden en/of vastgeroeste opvattingen. Ook in mijn werk heb ik graag jonge mensen om mij heen die beter en slimmer zijn en voor hun mening durven uitkomen en mij kritisch durven te benaderen. Ik heb de overtuiging dat ik daar alleen maar door kan groeien.

Tafeltennis is datgene dat ons bindt. Maar tafeltennis maakt niet de vereniging. Dan doen jij en ik samen met de overige leden en anderen die betrokken zijn met onze vereniging. Sportiviteit, saamhorigheid, je op je gemak voelen, plezier hebben maar ook weten dat er mensen voor je zijn als het een keertje iets minder met je gaat. Heel natuurlijk………………..maar niet vanzelfsprekend.

Ik zou het mooi vinden als wij de vereniging verder kunnen uitbouwen. Samen met jou zodat het een jonge dynamische en bovenal leuke en sportieve vereniging blijft. Ik ben dan ook vooral nieuwsgierig naar jouw mening en daag je uit om het bestuur scherp te houden en bij voorkeur de geest jong te houden. Die tijdsgeest………..die zo van jullie is.

Help jij mee? Mag ik op jou rekenen?

Samen bouwen aan jouw en mijn vereniging!

Met sportieve groet,

Fred van der Meer

Jullie nieuwe voorzitter.

 

Hans benoemd tot Erelid tijdens ALV

Op maandag 9 april waren bijna 30 seniorleden aanwezig voor de Algemene Ledenvergadering bij onze vereniging. De bestuursleden Hans van Leeuwen en Laura van der Meer waren aftredend. Voor Hans is een nieuwe Voorzitter gevonden in de persoon van Fred van der Meer. Laura wil zich verder concentreren op de post PR en Communicatie en zij is daar ook voor benoemd. De vacature voor wedstrijdsecretaris Senioren staat na dit seizoen open en de vereniging hoopt dat er een aanmelding komt om deze post op te vangen. Ook Bjorn van der Voort had aangegeven dat hij tussentijds uit wilde stappen. Gelukkig gaat onze hoofdtrainer voor de jeugd wel gewoon door als trainer. De vereniging wenst hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging in zijn werkkring. De contacten tussen jeugd en bestuur verloopt op dit moment heel soepel door Lennert Eikelenboom.


 

 

 

 

 

Daarmee kwam er voor Hans een eind aan 34 jaar besturen. Eerst als Jeugdcommissaris later als Voorzitter. Tijdens de vergadering heeft de Secretaris het woord genomen en is er besloten om Hans Erelid van de Vereniging Play Fair te maken. Met een schild, een oorkonde en een speldje werd Hans in het zonnetje gezet. De bloemen werden overhandigd aan zijn partner Maaike Bloemsma.

OORKONDE

De Algemene Ledenvergadering benoemt op 9 april 2018

Hans van Leeuwen

tot

Erelid van TTV Play Fair

Wegens zijn grote inzet en verdiensten:

 • In 1984 kwam hij als 21-jarige in het bestuur met de functie Jeugdcommissaris. Hij volgde daarmee Fred Brand op die van werkkring veranderde en op zaterdagmiddag niet vaak meer aanwezig kon zijn.
 • Deze functie heeft hij gedurende ruim 20 jaar uitgeoefend. met zijn 21 jaar was hij het jongste bestuurslid dat Play Fair ooit heeft gekend.
 • In het verlengde hiervan was hij ook de (mede-)organisator en kartrekker van het eerste jeugdkamp dat in de jaren 90 werd georganiseerd.
 • In de jaren dat hij actief was als Jeugdcommissaris/wedstrijdsecretaris jeugd behaalde hij in 1998 in een opleiding van 10 lange zondagen samen met Bjorn van der Voort het Jeugdtrainersdiploma en nam hij de jeugdtrainingen over van Mars de Rijk. Ruim 15 jaar trainde hij samen met Bjorn wekelijk de beginnende en gevorderde jeugd.
 • In 2003 werd hij de 4e voorzitter van de vereniging in bijna 60 jaar. Hij is 15 jaar voorzitter van Play Fair geweest en vertegenwoordigde in die periode de vereniging richting diverse externe instanties, zette het Gebruikersoverleg van het Spant op, sprak de Gemeenteraad toe toen deze het onzalige plan had bedacht om Het Spant te sluiten, reikte de prijzen uit tijdens de Clubdag
 • In de tijd dat Play Fair een landelijk spelend damesteam had trad hij op als begeleider en chauffeur van dit team. In het competitieseizoen reed hij vele kilometers om de dames tijdig in de (soms wat verder weg gelegen en haast onvindbare) speelzaal te krijgen. Ter plekke zorgde hij ervoor dat de dames van de nodige drankjes en hapjes werden voorzien.
 • Uitvoerder van allerlei andere werkzaamheden en klussen achter de schermen. Denk daarbij aan zijn functie als lid van de Materialencommissie, de organisatie van het 6-landencadettentoernooi, de nodige activiteiten ten behoeve van de kerstactie en later de stroopwafelactie, het beheer van de ledenadministratie, de bijzonder geslaagde interland Nederland-Italië, de nodige werkzaamheden ten behoeve van de jaarlijkse Rommelfair, werkte mee aan het opvangen van buitenlandse bezoekers op Schiphol toen de Tafeltennisbond de EK’s en WK’s in Nederland organiseerde.

 

 

 

 

 

Zaal is open voor iedereen!

Tijdens de thuiswedstrijden van de zaterdagmiddagteams (dames en/of jeugd) is er ruimte genoeg in de zaal om vrij te spelen. Er is een tijd geweest dat senioren deze uurtjes gebruikten voor extra trainingsuren. Wat natuurlijk altijd goed is.

Maar niet alleen leden zijn welkom op deze middagen. Ouders, broertjes of zusjes van de jeugdleden en ook mensen van buiten af zijn welkom om eens een balletje te komen slaan. Even zaalschoenen meenemen is dan wel handig.

Zaterdag 10 maart speelde het damesteam tegen Hutaf uit Huissen en het jeugdteam tegen Taverzo uit Zoetermeer. Op de 4 tafels ernaast werd er regelmatig getafeltennist. Twee seniorleden kwamen voor wat extra trainingsuren, een vader en een moeder speelde regelmatig met één van de jongste jeugdleden. En de groep jeugd die vandaag geen competitie speelde kwamen voor een partijtje dubbel en het bekende rondje om te tafel.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er wat meer sfeer is in de zaal waar competitie wordt gespeeld.


 

 

 

 

 

Scholierentoernooi The Battle

 

 

 

Woensdagmiddag organiseerde Ttv. Play Fair haar jaarlijkse scholierentoernooi. Een toernooi wat al meer dan 45 jaar gehouden wordt en al vele nieuwe leden opgeleverd heeft. Maar dat is slechts bijzaak. Doel van dit toernooi is kinderen kennis te laten maken met het tafeltennis. En uiteraard proberen een mooie prijs voor jezelf en je school in de wacht zien te slepen.

 

 

 

 

 

 

 

Om 13.00 uur werden de kinderen bij elkaar geroepen door jeugdleider Lennert Eikelenboom. De kinderen van groep 3 en 4 begonnen die middag. Zij deden leuke tafeltennis gerelateerde spelletjes, zoals mikken in een piramide, rollen in een sjoelbak en het opnemen tegen de tafeltennisrobot. Bij elke tafel/onderdeel stond een vrijwilliger van de vereniging die de stand bij hield.

 


 

 

 

 

 

Daarna mochten de kinderen van groep 5 t/m 8 tegen elkaar spelen. Zij werden ingedeeld in poeltjes van ongeveer 4 á 5 kinderen. Er waren poeltjes met jongens, meisjes en één met kinderen die op tafeltennis zitten. Aan de hand van de gewonnen wedstrijdjes konden deze kinderen punten verdienen voor zichzelf en voor hun school. Waar nodig was er ook weer een vrijwilliger die de stand bijhield of meekeek of de uitslagen goed werden opgeschreven.

Laura v.d. Meer heeft alle punten geteld. Individueel maar ook de punten voor de scholen. Waarna Lennert Eikelenboom de uitslag bekend maakte en de prijzen kon uitreiken.

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag van de wedstrijden was als volgt:

Groep 3 – 4
– 1e prijs: Jari Mollers (De Kleine Wereld)
– 2e prijs: Dex ten Brink (Torenvalk)

Groep 5 – 6
– 1e prijs: Jasmijn Rietdijk (De Schakel)
– 2e prijs: Jorg Mollers (De Kleine Wereld)

Groep 7 – 8
– 1e prijs: Fleur van den Hoek (De Kleine Wereld)
– 2e prijs: Tijmen Verdaasdonk (De Kleine Wereld)

Basisscholen totaal
– 1e De Kleine Wereld
– 2e PCB De Schakel
– 3e De Torenvalk

Alle kinderen kregen een strippenkaart mee met 4 x een gratis training. De eerste zaterdag na het toernooi melden zich 4 enthousiaste kinderen die aan de training deelnamen.

Voor de kinderen en tafeltennisvereniging Play Fair was het een leuke en sportieve middag…

 

 

Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi 2018

Op vrijdag 5 januari begon traditioneel het nieuwe jaar van Play Fair met het dubbelspeltoernooi. Even iedereen de allerbeste sportieve wensen doen en dan aan de bak. In 6 ronden van steeds 10 minuten zoveel mogelijk punten vergaren. Dus geen lange rally’s, geen gedraal, rennen achter elk balletje, geen let roepen en vooral niet letten op medespelers die een praatje willen aangaan, want daarvoor is geen tijd.

Ronde 1 met Arie tegen Ellen en Jos. Het wordt meteen al spannend. Want hoe erg Arie Jos op het verkeerde been zet, het lukt niet om afstand te nemen. Ellen laat er geen gras over groeien en slaat ongenadig hard.

Ronde 2 met Ton tegen Arie en Sylvia. Hier doen we goede zaken. De Brandjes zijn in de nopjes met de noppen van Ton.

Ronde 3 met Emiel tegen Dick en Sanne. Lekker samen verdedigen op de klappen van Sanne en Dick die veel te gretig zijn en daardoor ons de punten toespelen.

Ronde 4 met Dick tegen Ramon en Kees. Is Dick nu wat beter op dreef? Het lijkt er wel op. De altijd gevaarlijke service van Kees wordt goed gepareerd.

Ronde 5 met Thomas tegen Ton en Rik. Met Thomas is het altijd feest, met of zonder noppen tegenover je. Rik moet nog even wennen aan al dat geweld van Thomas, maar pakt het sportief op.

Ronde 6 met Harry tegen Emiel en Jeroen. Als oude rot laat Harry zich niet gek maken door jong grut als Emiel en Jeroen. Hij weet hoe dit spelletje gespeeld moet worden.


 

 

 

 

 

Dat was het dan. Iedereen heeft gedaan wat zij of hij kon, dus op naar de champagne, speech van de voorzitter en de prijsuitreiking. Hans doet in zijn speech vooral een beroep aan iedereen om te proberen om nieuwe mensen enthousiast te maken voor onze mooie club. Nieuwe aanwas hebben we hard nodig. En dan, tralala … de prijsuitreiking. De beste 10 van dit jaar waren: 10/9 Harry/Jos (187 punten), 8 Emiel (189), 7 Ramon (192), 6 Thomas (196), 5 Ton (199), 4 Ellen (201), 3 Martin (203), 2 Marja (207) en 1 Hans B (211) met als hoofdprijs een zak borrelnoten, de eer om een verslag te mogen schrijven én natuurlijk de onvergetelijke roem.

 

 

 

 

 

Bedankt iedereen die met mij de punten heeft gescoord, die tegen mij de punten heeft laten liggen, die niet met of tegen mij hebben gespeeld en Laura, Arenda en Ellen voor het organiseren.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Hans B

Kersttoernooi blijft gezellige afsluiting van het jaar

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we in toernooivorm afscheid genomen van het seizoen en jaar 2017. Natuurlijk kan er morgen en vrijdag en zaterdag nog getraind worden maar zo kort voor de feestdagen een toernooi organiseren is geen goed plan.

De dames van de evenementencommissie, Arenda en Ellen, hadden de zaal en de tafels leuk versierd. Er klonk leuke kerstmuziek op de achtergrond en het licht ging op half sterkte. Want dat maakt vanavond toch niet uit. De gezelligheid staat vanavond voorop!

Natuurlijk wordt er zo fanatiek mogelijk geprobeerd te spelen maar dat valt niet mee op de superlange tafel, of de mini/minitafel. De batjes met het gat erin doen het ook altijd erg goed of de twee hoepels aan elkaar gebonden. Probeer dan maar eens snel het balletje te halen. Alles bij elkaar bracht dat weer een hoop hilariteit mee.

In de pauze werden er lootjes gekocht bij Ellen en Arenda in de lekkere volle Spantbar. Vele volleyballers deden daar ook aan mee en bleven gezellig wachten tot wij klaar waren en de loterij kon beginnen.

Maar eerst werden de winnaars bekend gemaakt. Hans Brand was de winnaar van de 3e prijs. Emiel nam de 2e prijs in ontvangst en Sylvia was de winnaar van deze avond en nam de 1e prijs in ontvangst. Met daarbij altijd het verzoek voor een verslag in het clubblad.

De loting van alle mooie prijzen werd direct daarna gedaan en alle prijzen werden met groot gejuich in ontvangst genomen. Zeker de twee drankprijzen die bij heren volleyballers en de damesvolleyballers vielen.

Daarna was er nog tijd genoeg om gezellig na te kletsen want dit toernooi brengt altijd weer oudleden en ook wat introducees mee.

De andere dag was er een afsluiting voor de jeugd. Het Nagellaktoernooi is niet doorgegaan maar er werd een aangepast parcourtje gespeeld waar de jeugd een hoop lol aan hebben beleefd. Het Nagellaktoernooi wordt later georganiseerd dit omdat Bjorn er deze middag alleen voor stond. Maar de training in de vorm van dit parcours was een gezellige uitdaging.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Kampioenschap voor Duo 2 is binnen!!

Afgelopen vrijdag speelden Marc en Arie hun laatste wedstrijd thuis in het Spant. Maandags hadden ze de inhaalwedstrijd gespeeld bij TTVN Nieuwkoop. Krap met 3-2 verloren en ook de laatste wedstrijd ging met die cijfers verloren. Maar genoeg punten behaald in eerdere wedstrijden zorgde ervoor dat ze na de 2 behaalde punten de bloemen in ontvangst konden nemen. Wedstrijdsecretaris Laura stond klaar met de bloemen om ze direct te kunnen feliciteren. Sabine zorgde voor de foto’s. Gefeliciteerd Marc en Arie en nu volgend seizoen naar de promotieklasse!

De andere teams speelden voor behoud Team 1 was al gedegradeerd maar dit jonge team heeft geweldige wedstrijden laten zien en dat komt in de toekomst best wel goed. Team 2 heeft zich net gered. Team 3 kwam 1 punt tekort. Een slechte start van het seizoen en dan eindigen met 8-2 winst. Jammer genoeg was dat 1 punt tekort. Ook duo 4 stond kritiek. Jack moest door een zware griep verstek laten gaan. Bram ging samen met Sanne naar Avanti om te kijken of ze daar genoeg punten binnen konden slepen. Ook gelukt! Sanne speelde een prima invalbeurt. Gelukkig voor Jack ook volgend seizoen gewoon in de 4e klas.

Het damesteam speelt in de winnaarspoule in de 2e divisie. De 1e 2 teams promoveren volgend seizoen. Play Fair staat op een 2e plek en moest zaterdagmiddag tegen Docos die 3e staan. Doelstelling was het verschil zo groot mogelijk maken want volgende week moet Play Fair nog tegen de nr. 1 en Docos tegen de nr. 4. Uiteindelijk werd het een 6-4 winst wat zeker meer had moeten zijn.

Sabine en Ellen pakten samen alle punten. En Laura die al een aantal keren belangrijke punten voor de dames had binnen gesleept trok zaterdagmiddag 3 x net aan het kortste eind. Volgende week is het gaatje 5 punten met Docos dat zou voldoende moeten zijn. Maar 2 december spelen de dames toch nog een belangrijke wedstrijd thuis. Ook het jeugd team speelt diezelfde middag hun laatste competitiewedstrijd.

Het zou leuk zijn om wat toeschouwers in de zaal te mogen verwelkomen. Maar ook als jullie zelf willen spelen is daar ruimte voor op deze middag. Neem je zaalschoenen mee en neem plek achter de tafel!

 

Groot succes – Bedrijventoernooi 2017!

Vrijdagavond 27 oktober 2017 om 20.00 uur liepen de deelnemers de bar in van het Spant. Sommige zijn direct gaan inspelen maar de meeste startten met een kopje koffie/thee of een frisje met een plakje cake. Een record aantal deelnemers, 10 teams wat dus betekent 20 deelnemers. Nieuwe bedrijven hadden zich aangemeld waaronder Slijterij Bouwmeester, 3Webapps, een 2e team van Vijg en Olijf. Maar ook de andere teams van Slagerij van der Meer, Vijg en Olijf 1, Reessjurts, Kwekerij Heemskerk, 20 Frogs, Heemskerk Sport en Sushi Ran waren weer aanwezig voor een gezellige maar ook een echte strijd voor de eindstand van 2017.

Alle aanwezige zijn in 5 poules van 4 ingedeeld en daarin speelden ze om 2 gewonnen games tot 11 punten. Na een kleine pauze speelden ze een ronde dubbelspelen. De bedrijven zijn in 3 poules gedeeld 1 x 4 en 2 x 3. In de tussentijd heeft de wedstrijdleiding nog een vervolgronde ingedeeld naar de hand van de uitslagen van de eerste ronde. Uiteindelijk hadden alle bedrijven 14 of 15 wedstrijden gespeeld. Sommige bedrijven hadden nog een score staan van de vorige keer en namen die mee naar deze ronde. Na wat tel en rekenwerk kwam er dan toch een uitslag naar voren. En zeker bij de laatste 4 met minimaal verschil. Voor de volledigheid volgt hieronder de stand:

 1. met een gemiddelde van 0,73 gewonnen wedstrijd Kwekerij Heemskerk – Gertine en Annemarie
 2. met een gemiddelde van 0,70 gewonnen wedstrijd Heemskerk Sport – Ronald en Mats
 3. met een gemiddelde van 0,69 gewonnen wedstrijd Sushi Ran – Richard en Chris
 4. met een gemiddelde van 0,66 gewonnen wedstrijd Reessjurts – Koen en Ferrie
 5. met een gemiddelde van 0,57 gewonnen wedstrijd Vijg en Olijf 2 – Sietske en Dennis
 6. met een gemiddelde van 0,53 gewonnen wedstrijd Slijterij Bouwmeester – Aad en Sjaak
 7. met een gemiddelde van 0,43 gewonnen wedstrijd Vijg en Olijf 1 – Kubi en Lida
 8. met een gemiddelde van 0,35 gewonnen wedstrijd Slagerij van der Meer
 9. met een gemiddelde van 0,16 gewonnen wedstrijd 20 Frogs – Renske en Jana
 10. met een gemiddelde van 0,09 gewonnen wedstrijd 3 Webapps – Sander en Victor.

De winnaars werd een medaille omgehangen en een drankje van de vereniging aangeboden.

De nazit was nog heel gezellig.

Stroopwafelactie 2017

Stroopwafelactie 2017

In de week van 11 tot en met 16 september stond in het teken van de start van de competitie maar ook in het teken van de Stroopwafelactie. Op vrijdag 11 september zijn de eerste 25 dozen al opgehaald en datzelfde weekend zijn er al enkele de verkoop ingegaan. Maandagmiddag zijn de andere 85 dozen opgehaald. Andere jaren werden ze bezorgd maar om kosten te sparen nu in twee keer rijden opgehaald. Dat waren de eerste verdienste al.

Vele dozen zijn besteld en door leden in privé en werksfeer verkocht. Dit gaat de laatste jaren steeds beter. De mensen weten dat de stroopwafels erg lekker zijn. Dus verkopen wordt steeds gemakkelijker.

Ook via social media en de kranten is er op verschillende manieren aandacht geschonken. Verschillende keren is er gebeld of contact gezocht en werden de stroopwafels opgehaald.

Er zijn zelfs twee dozen met stroopwafels meegegaan naar Luxemburg naar het EK-tafeltennis voor landenteams waar onze dames een bronzen medaille hebben verdiend.

Het enigste wat beter kan is het aantal lopers die 1 avondje (van 2 uur) met een groepje langs de deuren wil gaan. Dit zou zo veel beter kunnen als meer mensen hieraan zouden meewerken. Gelukkig is de groep jeugd onder leiding van Bjorn en Lennert massaal op komen dagen en hebben zij op de dinsdagavond een groot gedeelte kunnen lopen in het dorp.

Wat de opbrengst precies is geworden is nog niet bekend. Nog een aantal mensen moeten hun dozen nog komen afrekenen. Zodra de opbrengst bekend is zal dit via de Nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Dick heeft nog een mooi filmpje gemaakt over de actie. Te vinden op Youtube:

 

Sportinstuif tijdens Vakantie Kinderweek!

Donderdagmiddag 17 augustus: op het programma van de Vakantie Kinderweek staat de Sportinstuif. En natuurlijk doen wij daar als vereniging ook aan mee. De kinderen konden 2 sporten kiezen uit 8 verschillende opties en zo werden de kinderen in 2 groepen langs de uitgezochte sporten geleid. Bij onze vereniging hadden de vrijwilligers voor deze middag, onder leiding van Jeugdleider Lennert Eikelenboom, 8 verschillende speltafels neergezet.

Van 13.30 uur tot 14.30 uur kwam de eerste groep kinderen langs de tafels. Er werden verschillende spelletjes gedaan en bij iedere tafel werden ze bijgestaan door een vrijwilliger die daar ook direct de puntentelling bij hield. Want het moet wel ergens over gaan natuurlijk!

Van 15.00 uur tot 16.00 uur was het de beurt aan de 2e groep. Natuurlijk werd de middag afgesloten met een rondje om de tafel. Hieronder vinden jullie de winnaars van de verschillende spellen, in 2 tijdsvakken verdeeld.

Tijdsvak 1: 1e plek – Tim en David met 813 punten, 2e plek – Xander en Martijn met 783 punten, 3e plek – Nienke en Thomas met 663, 4e plek  – Jette en Pieter met 473 punten, 5e plek – Fleur en Daan met 460 punten, 6e plek – Joec en Ivo met 446 punten, 7e plek – Floor en Cato met 397 punten, 8e plek – Rafael en Bodé met 356 punten.

Tijdsvak 2: 1e plek – Jelle en Bjarne met 505 punten, 2e plek – Pepijn en Cailin met 410 punten, 3e plek – Sander en Jelte met 386 punten,  4e plek – Zhara en Demy met 308 punten, 5e plek – Sanne en Isa met 297 punten, 6e plek – Guus en Koen met 264 punten.