Nieuws

Kersttoernooi 2.0 is succesvol ontvangen!

Het aloude Kersthandicaptoernooi is vervangen door het Kersttoernooi 2.0. Vrijdagavond 14 december stonden 3 Ultimate tafels klaar en 30 spelers. Leden, vrienden en introducees waren deze avond richting het Spant vertrokken om een gezellige avond met elkaar door te brengen. De evenementencommissie heeft een nieuw format bedacht en dit is goed ontvangen door iedereen. Drie Ultimate tafels stonden in de Spantzaal dat betekent 3 x 4 tafels dus toch alle 12 tafels.

 

 

 

 

 

 

In 3 verschillende poules wordt er gespeeld om iedereen op zijn eigen niveau zoveel mogelijk plezier te laten beleven. Halverwege was er een pauze waar de (dat dan wel weer) bekende lootjes werden verkocht. Binnen korte tijd waren de lootjes er doorheen en na afloop werden de winnende lootjes getrokken en de prijswinnaars bekend gemaakt van het toernooi.

 

 

 

 

 

 

De winnaar van tafel 1 waren Bjorn en Freddy, Lennert en Remco waren goede 2e.

De winnaar van tafel 2 waren Rik Owel met zijn vader Bram en hier waren Hans Brand en Martin de nummer 2.

De winnaar van tafel 3 waren Hans v. Leeuwen en Maaike en Sanne en Sylvia waren hier de nummer 2.

 

 

 

 

 

 

De winnaars wonnen lekkere zakken met snoep.

Bij de loterij was Martin de grote winnaar met wel 6 prijzen waaronder een grote fles Jägermeister!

Kersttoernooi bij de Jeugd

Zaterdag 15 december was het tijd voor de jeugd. Vijftien kinderen waarvan leden en introducees hebben meegedaan aan een Kersttoernooi met allerhande spelletjes. Spelletjes zoals de tafeltennissjoelbak, de mikbak, met speciale batjes, met een hoge kast in het midden en mikken met pittenzakken. De kinderen konden zelf op een groot papier hun stand invullen. En natuurlijk controleerde ze elkaar of dat wel eerlijk ging. Veel plezier en pret was verder het hoofdbestanddeel van deze middag met na afloop lekkere kinderchampagne met oliebollen en krentenbollen. Daar werd volop van gesmuld.

 

 

 

 

 

 

Ook hier waren winnaars aan het eind van het toernooi. Zoey en Noa mochten samen een mooie beker in ontvangst nemen.

Op een prettige manier nemen we zo afscheid van 2018 en starten we op 4 januari met het Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe!

 

Mooie ervaring voor Merit tijdens kwartfinale NJM

Afgelopen zondag heeft Merit de kwartfinale gespeeld in Almere van de Nationale Jeugdmeerkampen. Onder begeleiding van Lennert ging ze de strijd aan tegen 5 andere pupillen meisjes uit alle delen van Nederland. Dat was best wel een spannende ervaring.

Mooie wedstrijden werden gespeeld, spannende wedstrijden waarvan uiteindelijk één partij kon worden gewonnen. Dat betekent dat ze niet door is maar zeker een ervaring rijker.

Volgend jaar volgen er weer nieuwe kansen.

Kampioenschap voor het jeugdteam!

Halverwege de competitie hielden we er al een klein beetje rekening mee dat het jeugdteam misschien kampioen zou worden. Na spannende laatste wedstrijden is het dan toch gelukt. Het jeugdteam is kampioen geworden met zijn allen.

Precies een jaar speelt deze groep competitie. Best een groot team, maar dit was om te wennen of iedereen het wel leuk zou vinden. Waar bij sommige het balletje de goede kant op rolt was het voor Lieke duidelijk dat dit het niet zou worden. Ze gaat het tafeltennis omruilen voor paardrijden en we wensen haar daar natuurlijk heel veel plezier bij. Daarentegen is het voor Leon en Merit duidelijk geworden dat ze dit wel heel leuk vinden. Leon heeft dit seizoen 100% gespeeld en is toe aan een stap hoger. Met hem zeker ook Merit en Dylan die het niveau ook heel goed aankunnen. Zoey en Bjarne kunnen nog heel veel leren en zullen volgend seizoen dat proberen mee te pakken.

Een prachtig resultaat is er behaald door dit team die vandaag nog 5 punten moesten halen. Jeugdleider Lennert had niet verteld wanneer ze kampioen zouden worden om de spanning er een beetje af te houden. Maar na het behalen van het 5e punt was het dan zover. Uiteindelijk werd het vandaag 6-4. Na afloop werd er gezellig wat lekkers gegeten en gedronken door de winnaars.

 

 

 

 

 

 

Morgen vertrekt Merit onder leiding van Lennert naar de Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. De kwartfinales worden daar gespeeld in elke leeftijdsgroep. Merit komt morgen uit bij de meisjes pupillen en zal daar op hoog niveau tegen de andere meisjes kunnen spelen. We wensen haar daar veel succes bij!

 

Ook Arie en Marc halen hun kampioenschap binnen!

Vrijdag 23 november was de laatste avond van de competitie voor de senioren. Wel 7 thuiswedstrijden stonden op het programma. Duo 1, Marc en Arie, waren zonder te spelen al kampioen geworden. Sabine speelde de laatste wedstrijd samen met Marc omdat Arie voor school een belangrijk programma had staan. Samen haalde ze nog 3 punten binnen. Toen Arie later in het Spant verscheen kregen ze uit handen van de Voorzitter hun verdiende bloemen.

Verder speelde er nog een aantal teams voor behoud in hun klasse. Team 1 haalde dat binnen, duo 4 deed dat ook. Team 2 sloot de competitie af met een 8-2 overwinning. Toen vandaag de tegenstander hun uitslag invulde bleek ze gelijk te zijn geëindigd. De uit en thuis werd 6-4 en 4-6. Dus dat betekende punten tellen. De wedstrijdbriefjes werden opgezocht en na de telling heeft Play Fair een positieve winst en zijn ze uiteindelijk op een 4 plek geëindigd.

Jammer dat het duo 3 team voor de 2e keer op hun tegenstanders hebben staan wachten die niet op kwamen dagen. Daar zal nog actie op worden ondernomen.

Het jeugdteam kan nog steeds kampioen worden en speelt volgende week hun laatste thuiswedstrijd. Dat zal spannend worden. We hopen op wat toeschouwers volgende week om het jeugdteam aan te moedigen. Er is daarnaast ook ruimte om vrij te spelen vanaf 13.00 uur.

Dus de moeite waard om even langs te komen!

Het eerste kampioensteam is al bekend

Afgelopen vrijdag hebben Fred Brand en dochter Sabine Brand de bloemen al in ontvangst kunnen nemen. Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn ze niet meer in te halen.

Natuurlijk feliciteren we Fred en Sabine en wensen ze veel succes volgend seizoen in de 1e klas van de duo competitie.

Autorijschool Drechtland wint Bedrijventoernooi

Geen drukke avond was het bij het 2e deel van ons Bedrijventoernooi. En dit had te maken met de Herfstvakantie waarin dit toernooi werd georganiseerd. Een volgende keer zal geprobeerd worden om daar rekening mee te houden.

Dat het daarom minder spannend of minder gezellig zou zijn is gelukkig niet het geval. Er werden weer leuke poules gespeeld in zowel enkel als dubbel spel. De winnaars van de Voorjaarseditie Slijterij Bouwmeester namen het op tegen de winnaars van eerdere uitgave Kwekerij Heemskerk. Maar ook Sushi Ran en Heemskerk Sport waren weer aanwezig. Nieuw deze editie waren de dames die uitkwamen voor Autorijschool Drechtland. Goede bekenden van de vereniging, Irene en Jacqueline, die het zeker nog niet verleerd waren.

 

 

 

 

 

 

 

Helemaal vanzelf ging het niet maar uiteindelijk waren zij toch de beste van deze avond. Zij namen de prijs en een consumptie aan van wedstrijdleider Lennert en sloten daarmee een gezellige avond af. Sommige speelden daarna nog even vriendschappelijk tegen elkaar. Waarna er dan toch gedoucht werd en gezellig met elkaar een drankje werd gedronken.

Voor de volledigheid volgt hier nog de uitslag:

1e Autorijschool Drechtland; 2e Kwekerij Heemskerk; 3e Slijterij Bouwmeester; 4e Sushi Ran; 5e Heemskerk Sport 1 en 6e Heemskerk Sport 2.

 

Natuurlijk hopen we dat de bedrijven die deze keer niet konden de volgende keer weer aantikken. Dit evenement geeft mensen van buiten af de gelegenheid om weer eens op een leuke manier achter de tafel plaats te nemen. Als je geïnteresseerd bent kun je altijd informatie inwinnen via onze website of Facebookpagina.

De datum voor volgend jaar is al gepland: Vrijdag 31 mei gaat het worden. Zet alvast maar in je agenda!

Succesvolle NJM voor Merit!

Zondag 7 oktober werd de laatste regionale ronde gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen. Leon was al bij een eerdere ronde voor de jongens uitgeschakeld maar heeft daar leuke partijen gespeeld. De meisjes spelen 1 regionale ronde en kunnen zich dan plaatsen voor de eerste landelijke ronde op zondag 2 december in Almere.

Merit was met haar ouders naar Alexandria ’66 afgereisd waar de laatste jaren de meisjes ronde wordt georganiseerd. De leeftijdscategorie waar Merit in speelt is de pupillengroep en daar waren 5 meisjes voor gekomen. Niet veel, maar er is ook maar één plek die doorgang geeft tot de landelijke ronde.

Na spannende potjes is Merit uiteindelijk eerste geworden. Wat een prachtige prestatie is en toegang geeft tot de volgende landelijke ronde. Wij willen Merit alvast heel veel succes wensen op zondag 2 december in Almere.

Ik wil nog even teruggrijpen op een stukje geschiedenis wat betreft de Nationale Jeugdmeerkampen. Want heel wat jaren geleden hebben wij als vereniging de Kwartfinale en de Halve finale mogen organiseren in beide sportzalen van het Spant. Onder de bezielende leiding van de toenmalige Voorzitter Ruud Mollers werd het toernooi binnen gehaald en vrijwilligers bij elkaar gezocht om alles vlekkeloos te laten verlopen. Baancommissarissen en wedstrijdleiding werd uitgezet. En natuurlijk hadden we toen ook talentvolle jeugd die tot die Kwartfinale en Halve finale doorgedrongen waren. Onze jeugdtrainer Bjorn was daar één van. Als junior heeft hij de mooiste wedstrijden gespeeld voor eigen publiek. Steven v.d. Berg en Dianne v.d. Meer haalden zelfs de Finale meerdere keren maar vonden het weer lastig om voor thuis publiek te spelen. Ook Rick van Dijk, Maarten Kempenaar en Martijn van Egmond kwamen altijd heel ver.

Laten we hopen dat oude tijden gaan herleven en dat Merit hier het voortouw in neemt.

Hieronder het verslag van Afdeling West en de poule uitslag van Merit:

https://www.nttb.nl/west/nieuws/njm-west-zijn-groot-succes

http://nttb.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=65413A8E-D480-4350-8A6A-345183DBB1A3&draw=19

 

 

Een prachtige week voor onze stroopwafelactie!

Mooi weer is altijd erg prettig als wij onze stroopwafelactie organiseren. Maandag 10 september was het weer zover. Om 18.00 uur ’s avonds stonden de karren met stroopwafels klaar, gestickerd en wel. Met 6 man op stap en Carin en Jos met heel wat dozen in hun auto naar Vriezekoop. Om half negen zat iedereen aan de koffie met stroopwafels bij Laura en Ton. Er was al een goede start gemaakt deze avond.

Dinsdag heeft de jeugd met begeleiders dit op dezelfde voet voortgezet. Alle jeugdleden hebben bij elkaar zo goed gelopen dat er besloten wordt om woensdag 10 dozen extra te halen. Anders zou er niet genoeg zijn voor Rijnsaterwoude. Zo gezegd zo gedaan. Woensdagmiddag hebben de winkeliers en de Soos een bezoekje gehad van Laura en kleindochter Esmée. Binnen een uur hebben zij 5 dozen verkocht.

Woensdagavond was er lekker veel hulp en is er door die groep binnen 5 kwartier heel Rijnsaterwoude gelopen en voorzien van stroopwafels. Carin en Jos hebben de andere kant van Vriezekoop gelopen en komen weer leeg terug. Er wordt gekeken en geteld en overwogen om toch ook voor donderdag nog 6 dozen bij te halen. Anders zou er een hele hoek van Leimuiden niet gelopen kunnen worden.

Donderdagavond blijven er jammer genoeg nog maar 4 personen over. Maar binnen anderhalf uur komt iedereen leeg terug. Natuurlijk zijn er door wat leden ook in de privé en werksfeer dozen opgehaald en verkocht. Altijd goed natuurlijk maar wel heel makkelijk. Dit brengt het eindresultaat rond de € 2000,-. Er is afgelopen jaarvergadering gesproken over deze actie en de hulp die de commissie krijgt (of niet) vanuit de leden. Door dit kleine groepje is er een prachtig resultaat behaald die we niet ze snel op een andere manier zouden kunnen verdienen. Het zou mooi zijn als er meer leden zijn die 1 x 2 uurtjes mee willen lopen. Leuren hoeft niet – deze stroopwafels verkopen zichzelf! Want bedenk even dat je met 2 uurtjes lopen meedraagt aan € 2000,-, waar kan je dat ergens anders mee verdienen!

Het bestuur en de commissie gaan nog in overleg hoe deze actie in de toekomst georganiseerd moet gaan worden. Maar duidelijk is dat het eeuwig zonde is als we deze goede actie moeten stopzetten.

 

 

 

Play Fair op de Braderie

De laatste jaren moet je andere wegen zoeken om je vereniging onder de aandacht te brengen. Met al de keuzes die er tegenwoordig zijn moet je met de tijd mee. Zo ook onze tafeltennisvereniging. Play Fair bestaat alweer 58 jaar maar moet in zo’n klein dorp als Leimuiden is toch iedere keer met nieuwe activiteiten komen. Niets doen is achteruitlopen. Vandaar dat er tegenwoordig veel gepromoot wordt op de Website, op Facebook op Instagram door middel van een Nieuwsbrief. Dat alles met natuurlijk het aloude scholierentoernooi, een goede jeugdtrainer, een bedrijventoernooi, de Rommelfair en de Stroopwafelactie zorgt ervoor dat we helemaal niet mogen mopperen maar gaan we ook niet achterover leunen. Daarom ook de Braderie.

Play Fair speelt in Afdeling West van de NTTB en deze afdeling subsidieert verenigingen die extra acties ondernemen om leden te werven. Daar hebben we gebruik van gemaakt. Want als je dan plannen hebt moet je dat wel goed uitwerken. Wat en hoe gaan we het doen. Al snel was duidelijk dat we nieuwe flyers moesten gaan maken om uit te delen op de Braderie. Die zijn er gekomen met twee van onze spelers die model hebben gestaan voor gelegenheidsfotograaf Dennis Knetsch. Hij nam ruim de tijd om Arie en Arenda zo goed en zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten. De flyers zijn prachtig geworden. Dan was ook al snel duidelijk om buiten een tafel te plaatsen met onze robot. Heemskerk Sport & Games hebben een prachtige buitentafel bezorgd die de hele dag zeer in trek was bij jong en oud, leden, oud-leden en niet-leden.

 

 

 

 

 

Een ballen-raad-spel zorgde ervoor dat er hard gepuzzeld en geteld werd aan onze kraam. Hele wiskundige formules werden er op los gelaten om te raden hoeveel ballen in de schaal lagen. Bijna 100 reacties waren er, variërend van 78 tot 411. Uiteindelijk heeft Yelte Möllers de prijs gewonnen. Een uitschuifbaar tafeltennisnetpost, passend te maken op elke tafel, met 2 batjes en balletjes eveneens door Heemskerk Sport geleverd. Iedereen die mee had geraden werd sowieso verblijd met een tafeltennissleutelhanger wat ook al een hoop goodwill bracht.

Het stukje geschiedenis wat op tafel lag en stond zorgde ook voor veel vertier. Oude foto’s van vele leden uit de jaren 60 en 70 en een prachtig schilderij van Mars de Rijk (oud-voorzitter en oprichter) trok een hoop bekijks. Mensen werden naar onze kraam gestuurd omdat ze hoorde over de foto’s.

Al met al een bijzondere dag en zeker voor herhaling vatbaar. Ieder jaar dat kunnen we nog niet zeggen en we zijn ook heel benieuwd of we straks kunnen merken dat er mensen naar onze vereniging komen. Er waren wel al meisjes die mee hebben gedaan aan het Meisjestoernooi dat onze vereniging op 16 juni heeft georganiseerd voor onze afdeling. We zullen zien…

 

Dank aan de leden die zich op één of andere manier hiervoor hebben ingezet!

 

 

Clubkampioenschappen Play Fair 2018

Op de afgelopen vrijdagavonden zijn de voorrondes gespeeld van de clubkampioenschappen 2018 in het mixdubbel, dubbel en de enkelklassen. Zaterdag 9 juni was het de beurt aan de jeugd. Mooie wedstrijden, spannende wedstrijden, spectaculaire wedstrijden, aandoenlijke wedstrijden alles kwam langs.

 

 

 

 

 

 

Dit heeft verschillende finalisten opgeleverd die op zondagmiddag moesten aantreden voor hun te spelen finales. Er werd die zondag gestart met een gezamenlijk ontbijt die de dames van de evenementencommissie Arenda en Ellen samen met Ina hadden voorbereid. Na afloop van het ontbijt werden de diploma’s uitgereikt aan de teams die afgelopen jaar kampioen zijn geworden. De prestatieprijs is aan Sabine Brand uitgereikt die het hoogste percentage behaalde met de gewonnen competitiewedstrijden. Zij speelde 50 wedstrijden dames landelijk waarvan zij er 42 wist te winnen. Daarnaast speelde zij ook nog eens 36 wedstrijden in de duocompetitie. Dik verdiend dus.

 

 

 

 

 

 

Na het ontbijt werd de zaal finale-klaar gemaakt. De vlaggen werden opgehangen. De prijzen uitgestald. De tafels gepoetst.

 

 

 

 

 

 

En dit zijn de winnaars van 2018:

Junioren D: 1e Carlos Godwaldt – 2e Joec van der Voort

Junioren C: 1e Jayco de Hollander – 2e Bjarne Mollers

Junioren B: 1e Roan van der Werf – 2e Leon Buijks

Junioren A: 1e Bas Kempenaar – 2e Remco Captein

Senioren C: 1e Sam Mollers – 2e Kees Leijnse

Senioren B: 1e Hans van Leeuwen – 2e Arenda Valkhof

Senioren A: 1e Bjorn van der Voort – 2e Marc Captein

Junioren dubbel B: 1e Joec van der Voort en Carlos Godwaldt – 2e Anouk Valkhof en Pepijn Potters

Junioren dubbel A: 1e Leon Buijks en Bjarne Mollers – 2e Merit Buijks en Dylan van der Werf

Senioren dubbel B: 1e Arenda Valkhof en Laura van der Meer – 2e Sanne Lunenburg en Hans Brand

Senioren dubbel A: 1e Remco Captein en Bjorn van der Voort – 2e Marc Captein en Arie Roos

Mixdubbel: 1e Sabine Brand en Bjorn van der Voort – 2e Arenda Valkhof en Marc Captein

Na afloop is ook nog de Mars de Rijk – Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Zoey Remmelts.