Nieuws

Besluiten rondom het coronavirus

Logo Play Fair

Op vrijdagavond 13 maart is het Bestuur en de Rommelfaircommissie bij elkaar gekomen om een besluit te nemen over de komende activiteiten.

Besloten is:

 • De Rommelfair verschuift naar zaterdag 10 oktober. Alle betrokkenen (adverteerders, sponsors) worden daarvan ingelicht.
 • De Algemene Ledenvergadering verschuift van maandag 6 april naar woensdag 27 mei.
 • Voor nu blijven de activiteiten rondom ons jubileum staan. Op 6 april heeft het Bestuur overleg met de Jubileumcommissie over het doorgaan van deze activiteiten.

Een gezellige druk KinderTafelTennisFeest

Woensdagochtend waren er 8 aanmeldingen voor het KinderTafelTennisFeest. Uiteindelijk toch 20 kinderen die hebben deelgenomen aan dit jaarlijkse gebeuren. Dat kostte de organisatie enige flexibiliteit om het één en ander in te delen.

Uiteindelijk begonnen we na een goed kwartiertje aan het echte toernooi. De kinderen hadden zich al lekker warm gespeeld, de prijzen stonden klaar, de tafels stonden klaar en uiteindelijk ook de pouletjes die gespeeld gingen worden.

5 deelnemers uit groep 3 en 4 hebben zich uitgeleefd op de spelletjes waarmee ze punten konden verdienen. Leuke en lastige spelletjes, zeker als er nog niet zoveel ervaring is met tafeltennis.

Groep 5 en 6 had 8 deelnemers die over 2 pouletjes van 4 werden verdeeld. De twee beste van de poules speelden daarna in de finalepoule en de 2 minste in de verliezerspoule. Daar werden uiteindelijk ook weer spannende wedstrijden gespeeld.

Groep 7 en 8 speelden een 7-kamp. Die lekker door elkaar werd gespeeld omdat er een deelnemer na een half uurtje nog wilde instromen. Natuurlijk kan dat. Schema omgegooid en door….

Hier speelden de kinderen om het gemaakte aantal punten. Na iedere game kwamen de kinderen enthousiast de stand doorgeven wat voor de organisatie net aan bij te houden was. Op het eind moest er toch druk geteld worden want de uitslagen zaten heel dicht bij elkaar.

Onze leden zijn natuurlijk in alle groepen de beste geworden maar die vielen vandaag niet in de prijzen. Zij hebben zojuist met de clubkampioenschappen zelf mooie prijzen in de wacht gesleept. De echte prijzen waren voor de deelnemers van buitenaf. Deelnemers uit Leimuiden, Woubrugge en Warmond.

Hier volgt nog eens de prijswinnaars: Groep 3 en 4

 1. Sarah
 2. Meryem

Groep 5 en 6:

 1. Jari
 2. Stacey

Groep 7 en 8:

 1. Rico
 2. Karel

Fenna won nog een mooie setje batjes en balletjes voor haar deelname.

 

 

 

 

 

 

Er is belangstelling voor de cursus die Lennert en Bjorn gaan organiseren. De eerste zaterdag is op 15 februari om 10.00 uur. Zijn er nog kinderen die hier aan willen deelnemen dan kunnen zij zich nog melden bij .

 

 

 

De eerste winterclubkampioenschappen zijn een feit!

In de geschiedenis van bijna 60 jaar Play Fair is het nog niet voorgekomen dat we in de winterperiode onze clubkampioenschappen organiseerden. Zondag 19 januari was het zover. De voorrondes dubbel waren al eerder gespeeld en in dit weekend was het de enkel (vrijdagavond), de jeugd (zaterdag) en de finales op de clubdag. Zijn er voors en tegens? Altijd maar een grotere groep mensen bij het ontbijt en een goed bezette tribune bij de finales bevestigd toch wel dat dit hoogstwaarschijnlijk iets voor de toekomst gaat worden.

Wat is JOUW idee en wat kan JIJ doen?

Op zaterdag 25 april 2020 van 13:00 tot 17:00 gaan wij als Play Fair leden een leuke fair organiseren in ’t Spant. Dat wordt iets heel anders dan de Rommelfair die we in de afgelopen 40 jaar hebben gehouden. De rode draad voor het evenement is het verzorgen van een gezellige middag voor jong en oud. En hoe gezelliger het is voor de kinderen hoe langer mensen zullen blijven.

Omdat het de eerste keer is dat we dit organiseren, wordt iedereen uitgedaagd om met leuke ideeën te komen en te helpen om die uit te voeren. Alle ideeën zijn welkom over:

 • Veiling
 • Kramen
 • Koek/cake/taart
 • Activiteiten voor kinderen

Veiling

Op de fair kunnen mensen via een groot bord de hele middag bieden op mooie, leuke of ludieke aanbiedingen. Deze kavels kunnen worden gesponsord, kunnen we inkopen of zelf bedenken. Het kan van alles zijn, van auto wassen tot het organiseren van een kinderfeestje of van een ontbijt op bed tot een crea-middag. Dingen die we als leden zelf kunnen organiseren of aanbieden zijn natuurlijk het leukst. Laat je brein eens knarsen en laat weten wat jij zou kunnen aanbieden!?

Kramen

Er worden ongeveer 10 kramen (van 3 meter) in ’t Spant opgesteld voor verschillende activiteiten. Leden en niet-leden kunnen een kraam of halve kraam huren (tegen kostprijs). Daarin kun je eigen spullen verkopen, iets creatiefs voor of met de kinderen doen of iets presenteren. Laat eens horen wat jij in zo’n kraam zou willen doen of zien!?

Koek/cake/taart

In de zaal wordt een bar ingericht. Patrick verkoopt de koffie en dranken en wij kunnen daaromheen koek, cake, taart en koude hapjes daarbij verkopen. Elk lid, ouder, familie of vriend wordt uitgedaagd om iets lekkers te maken dat in plakken of stukken verkocht kan worden. Dus wat kan jij bakken? Laat het ons weten!

Activiteiten voor kinderen

Veel activiteiten zullen worden gericht op de kinderen. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen met spellen of activiteiten meedoen. Blikgooien, sjoelen, de tafeltennispiramide en kinderen schminken – misschien wel met een beauty-hoek voor de kleintjes? Daarnaast zullen we natuurlijk een tafeltennishoek inrichten en de tafeltennisrobot opstellen. Welke activiteiten zijn nog meer leuk om te doen? Wat kan jij bedenken en uitvoeren?

Rad, Kluis en Loterijen

Wat we niet veel willen veranderen zijn de verschillende Loterijen, het Rad van Avontuur en het Kluisspel. Deze onderdelen horen bij het evenement en daar gaan we natuurlijk allemaal ons steentje aan bijdragen.

Iedereen die suggesties heeft om te organiseren, mee te doen, weg te geven voor de veiling, te verkopen of te doen in een kraam, kan dat mailen naar of WhatsAppen naar Carin, Hans van Leeuwen, Hans Brand of Arnold. Op vrijdagavond aan de bar bespreken kan natuurlijk ook.

‘Ouderen’ Tafeltennis bij Play Fair

Initiatiefnemer Arnold Heuzen heeft het plan opgevat om de ‘ouderen’ (zeg 55+ of eigenlijk: iedereen die het leuk vindt en zich niet te oud voelt 😉) in en rondom Leimuiden op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur de mogelijkheid te bieden om een uurtje te tafeltennissen.

Het is bewezen dat tafeltennis goed is voor jong en oud. De balans, de motoriek, de combinatie kijken en bewegen worden allemaal getest. En iedereen kan dat op zijn eigen niveau. Met zijn jarenlange ervaring kan Arnold een ieder tips geven en begeleiden voor wie dat nodig heeft en leuk vind.

Wat is er voor nodig?

 • Niet meer dan een paar binnen sportschoenen.
 • Tafels, batjes en balletjes zijn aanwezig.

Iets voor jou? Of weet jij iemand die dat leuk zou vinden?

 

Dubbelspeltoernooi wordt Nieuwjaars-handicaptoernooi!

De aanmelding voor het dubbelspeltoernooi liep zo stroef dat het omgezet moest worden in iets anders. Uiteindelijk is er toch nog met een leuke groep leden, junioren en senioren en 1 introducee heerlijk getafeltennist.

Het schema van het (al heel oude) handicaptoernooi werd tevoorschijn gehaald. Dat betekende spelen tot 21 punten in plaats van tot 11.  Voor sommige aanwezigen was dat voor het eerst dat ze zo speelden dus moest er uitgelegd worden dat je dan 5 x achter elkaar mag serveren. Bij sommigen van ons zat dat er nog in als de dag van gisteren.

Bij dit toernooi hoort daar dan ook bij dat er punten voor gegeven moet worden. Via de elo-ranking die we nu allemaal hebben zijn we in groepen ingedeeld. Dat de groep van de jeugd hier heel gunstig uitspringt is dan wel een dingetje want daar was bijna niet van te winnen. Heel veel wedstrijden zijn er gespeeld, om de beurt werd er een tegenstander gekozen of uitgedaagd. Er werden geen 3e games gespeeld dus 1-1 was ook een uitslag. Met uiteindelijk natuurlijk iemand die de meeste games heeft gewonnen.

In de kantine werd door Laura de grote zak met drop uitgereikt aan de introducee van die avond, Robin Buijks, die 1e was geworden vlak voor broer Leon (2e) en zus Merit (3e). De beste senioren waren Ton en Arnold die gelijk eindigden op een 4e plek.

 

 

 

 

 

 

Arenda en Sylvia hadden de champagne ingeschonken en na een kleine speech van Emiel werd er geproost op het nieuwe jaar 2020!

 

 

 

 

 

Een spannend jaar voor onze vereniging met op 25 april een Rommelfair in een nieuw jasje en op 16 mei de viering van ons 60-jarig jubileum!

TAFELTENNISFEEST 2020

Woensdagmiddag 5 februari KinderTafeltennisFeest bij Play Fair 

Wie wordt de beste Tafeltennissende Scholier van Leimuiden?

Na de gymlessen hebben alle kinderen onderstaande flyer mee gekregen met de aanmelding en informatie van het KinderTafelTennisFeest en de kennismakingscursus die daarna volgt.

We hopen daar weer heel veel kinderen voor te kunnen vinden.

Tafeltennisfeest 2020 flyer

Kerst-Nagellak-toernooi voor de jeugd!

De jeugd van Play Fair is nog heel enthousiast over de opzet van de oude traditie het Kerst-Nagellak-toernooi. Maar daar hebben de jeugdtrainers ook weer genoeg moeite voor gedaan. Leuke zaal met spellen, licht op half voor de sfeer, kerstmuziekje en wat leuke prijzen. De kinderen, de ouders en de trainers hebben zo een hele leuke afsluiting van dit jaar beleefd. En hoe de trainer de nagellak gaat uitleggen op zijn werk de komende week dat horen we nog wel!

Jammer dat de groepsfoto bewogen is maar toch maar geplaatst.

Nieuwe en oude kersttradities

Voor het eerst worden de clubkampioenschappen in de winterperiode georganiseerd. Daarmee hoopten we meer deelnemers te kunnen bereiken. Aan één kant is dat wel iets verbeterd maar in de winterperiode is het voor andere werktechnisch weer onmogelijk om zich vrij te maken. Moeilijke keuzes zijn dat voor een vereniging. Toch geprobeerd en het mixdubbeltoernooi heeft niet meer deelnemers opgeleverd. Altijd jammer is het dat er toch nog een aantal dames zich niet vrij konden maken. Er werd uiteindelijk een 6-kamp gespeeld. Dat betekende voor iedereen 5 wedstrijden. Dat was uiteindelijk toch een spannende aangelegenheid. De bovenste 3 duo’s, Arenda en Arie, Sabine en Fred en Sanne en Lennert, eindigden allemaal op 4 gewonnen partijen. Onderling hadden ze van elkaar gewonnen en verloren. Dat betekent games tellen. Oud-wedstrijdsecretaris Laura heeft dat voorgerekend naar de andere toe en daaruit kwamen Arenda en Arie als winnaar tevoorschijn en Sabine en Fred als 2e.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdagavond 20 december werden de voorrondes dubbel gespeeld. In 2 vijfkampen ging iedereen met elkaar de strijd aan. Zowel bij de A en de B poule werden er heel wat 5e games gespeeld. Uiteindelijk kwamen er nieuwe en oude finalisten naar voren. Bij de A Dick en Arnold tegen Lennert en Rutger. En bij de B-poule Sanne en Sylvia tegen Bram en Hans Brand.

Op zondag 19 januari zullen de finales worden gespeeld op onze clubdag 2020. De voorrondes van de enkel zullen op vrijdag 17 januari worden gespeeld.

Over de nieuwe Rommelfair

In een eerder bericht hebben jullie waarschijnlijk al gelezen dat we de Rommelfair dit jaar anders gaan opzetten. Hier lees je al iets meer over de uitwerking en de dingen waar jij mee kunt helpen. Vraag vooral zoveel mogelijk familie en vrienden of ze ook ideeën hebben om de dag in te vullen en wie er wil meehelpen. Want de bedoeling is om er vooral een leuke dag van te maken met elkaar.

De organisatie van de dag draait vooral om 6 soorten activiteiten:

 1. Kramen,
 2. Spellen,
 3. Tafeltennis,
 4. Versnaperingen,
 5. Veiling,
 6. Rad, kluis en loterijen.

 

Bij elk onderwerp is hieronder aangegeven wat de bedoeling is, maar ook waar we nog naar op zoek zijn. Iedereen die suggesties heeft om te organiseren, mee te doen, te geven, te verkopen, enzovoort, kan dat kwijt bij Carin, Hans van Leeuwen, Hans Brand of Arnold; dat kan op vrijdagavond, maar natuurlijk ook op de mail of WhatsApp.

 

Kramen

Er worden ongeveer 10 kramen in ’t Spant opgesteld. Daarin kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden. Leden en niet-leden kunnen een tafel, kraam of kraamdeel huren (tegen kostprijs per meter) en hun eigen spullen verkopen. Er zijn ook al ideeën binnen voor kleine creatieve activiteiten voor volwassenen of kinderen. Verenigingen kunnen zich presenteren. En we zoeken nog meer ideeën. Laat eens horen wat jij in zo’n kraam zou willen doen of zien!?

 

Spellen

Om de zaal nog levendiger te maken willen we de kans geven om – tegen een kleine vergoeding – met leuke spellen mee te doen. We kunnen natuurlijk het aloude spijkerbroekhangen weer uit de kast halen. Blikgooien, katmeppen, sjoelen, de tafeltennispiramide, enz. , En natuurlijk komt het kinderen schminken weer terug, misschien wel met een beautyhoek voor de kleintjes? Welke spellen zijn nog meer leuk om te doen? En waar zou jij aan mee willen werken?

 

Tafeltennis

Een tafeltennishoek mag niet ontbreken. We zullen de robot opstellen zodat iedereen even zijn/haar talenten kan uitproberen. Maar leuker is het als mensen, kinderen vooral, even tegen een ‘echte speler’ kunnen sparren. En een rondje om de tafel is natuurlijk altijd leuk. Ook hier geldt dan iedereen tegen een kleine vergoeding mee kan doen. Wie vindt het leuk om hieraan mee te doen? En wie heeft nog andere ideeën om in zo’n tafeltennishoek uit te voeren?

 

Versnaperingen

Met Patrick is afgesproken om een bar in de zaal in te richten. De warme en koude dranken worden dan door de Spantbar verzorgd. Maar koek, cake, taart en koude hapjes daarbij, kan Play Fair verzorgen. Een win-win dus. De vraag is dan natuurlijk: wie kan er lekkere taarten, cakes, koekjes of andere versnaperingen maken die bij de koffie en drankjes verkocht kunnen worden?

 

Veiling

Op het podium willen we graag een veiling organiseren. Maar wát moet je dan veilen? Daarvoor zoeken we nog veel creatieve ideeën. Naast het veilen van leuke spullen die je zelf niet meer nodig hebt kan je ook denken aan activiteiten door leden van de club. Komen wij uw auto wassen? Komt het bestuur een middagje koken? Komen een paar leden avondjes oppassen? Wat zou jij kunnen aanbieden? En wie kent een ‘veilingmeester’ om dit aan elkaar te praten, of zou dat willen en kunnen doen?

 

Rad, kluis en loterijen

Wat we niet veel veranderen zijn de loterijen, het Rad van Avontuur en het Kluisspel. Deze onderdelen horen bij de dag en daar gaan we natuurlijk allemaal ons steentje aan bijdragen.