Nieuws

Sportinstuif Vakantie Kinderweek

De scholen zijn alweer even begonnen en ook de trainingen zijn gestart.

Nog even een terugblik naar de laatste vakantieweek. Die staat in Leimuiden altijd in het teken van de Vakantie Kinderweek. De laatste jaren is er op de donderdagmiddag een sportinstuif waar ook onze vereniging aan mee werkt. Met een klein clubje zijn er weer een heel aantal tafels geplaatst met allerlei spelletjes gerelateerd aan het tafeltennis natuurlijk.

De kinderen hebben zich een uur lang heerlijk vermaakt en natuurlijk was de robot weer de grote aandachtstrekker. Maar hoe moeilijk is het niet om de bal terug te slaan. Geholpen door de senioren die de middag de kinderen hebben begeleid zijn er weer vele kinderen aan het tafeltennissen gebracht.

Clubkampioenschappen 2019 bij Play Fair

Zondag 23 juni stond als Clubdag op de agenda. Voorafgaand alle voorrondes in de verschillende categorieën. Dit jaar was deze dag voor vele leden van de club een dag met andere prioriteiten. Dit zorgde ervoor dat de voorrondes slecht bezet waren. Maar uiteindelijk zijn er toch spannende wedstrijden gespeeld en heeft dit mooie finales opgeleverd. En een nieuwe clubkampioen! Bij de senioren A was Bjorn v.d. Voort afwezig maar ook de nr. 2 van de laatste jaren Marc Captein heeft zich afgemeld. Dit leverde natuurlijk wel nieuwe kansen op voor de overige seniorleden. De A poule speelde een 8-kamp waar Arie Roos 1e geplaatst was en Ramon Brand 2e. Uiteindelijk zijn deze spelers na afloop ook de winnaars en gingen zij die zondag de strijd met elkaar aan. Arie die vrijdag nog van Ramon won kon het deze middag niet bolwerken tegen de heel goed spelende Ramon. Misschien toch een beetje de druk van de mogelijkheid om nu eindelijk clubkampioen te kunnen worden. Ramon werd winnaar bij de A maar ook bij de dubbel A samen met vader Fred en 2e bij de mixdubbelfinale.

 

 

 

 

 

 

Bij de B werd er ook een 8-kamp gespeeld. Ook hier misten er nogal wat spelers die allemaal met andere redenen weggebleven waren. Dit waaierde de discussie volop aan om dan toch maar eens de clubkampioenschappen in de winterperiode te spelen. Daar gaat het bestuur zich nog eens over buigen. Uiteindelijk werden de wedstrijden in deze poule toch ook nog heel spannend. Hans van Leeuwen kwam als winnaar uit de bus samen met Emiel Bunck die op onderling resultaat doorging. Tijdens de finale was Hans wederom te sterk. Samen met Emiel werden ze ook de winnaar van de dubbel B.

 

 

 

 

 

 

De jeugd speelde die zaterdag de voorrondes van zowel enkel als dubbel. Spannende potjes leverde uiteindelijk Leon als winnaar op tegen Dylan. In de finale heeft Dylan dat kunnen omdraaien en werd hij de winnaar. Bij de B speelden Joec en Carlos de finale. Waar Carlos zaterdag de sterkste was, was het Joec die de finale heeft gewonnen. Bij de dubbelfinales waren Leon en Dylan samen te sterk voor Merit en Roan. En Joec en Carlos speelde samen de dubbelfinale tegen Pepijn en Anouk.

 

 

 

 

 

 

’s Ochtends bij het ontbijt met de club heeft Leon de prestatieprijs overhandigd gekregen van Laura. Hij heeft 33 van zijn 38 gespeelde wedstrijden gewonnen en eindigde zo het hoogst op de procentlijst. De Mars de Rijk-aanmoedigingsprijs is dit jaar overhandigd aan Sylvia Verkerk. Als er iemand goed is in trainingen dan is zij dat wel. Wat een inzet!

 

 

 

 

 

Bij het ontbijt kreeg Ellen een mooie boeket bloemen voor het werk wat zij gedaan hebt in de evenementencommissie. Ook Laura werd in de bloemetjes gezet. Zij neemt na 30 jaar afscheid als wedstrijdsecretaris senioren en heeft het stokje over kunnen dragen aan Sabine Brand. Zij blijft binnen het bestuur zitten op de post PR en Communicatie.

 

 

 

 

 

Lennert Eikelenboom heeft dezelfde ochtend samen met 4 jeugdleden praktijkexamen gedaan voor Tafeltennis Trainer 2. En is daar glansrijk voor geslaagd. Die middag kreeg hij ook een boeket bloemen overhandigd voor zijn werk als Jeugdcommissaris.

Play Fair op de Braderie

Woensdag 19 juni werd in Leimuiden de Braderie georganiseerd als start van de feestweek en kermis. Maar wat een slechte weersvoorspellingen dit jaar. Dinsdagavond werden er nog flinke onweersbuien en windstoten voorspeld wat we met onze buitentafel en robot helemaal niet kunnen gebruiken. Woensdagochtend begint met regen en onweer, om 10.00 uur wordt het droog en om 11.00 zijn we in het dorp waar onze kraam al klaar staat (heel erg nat). De buitentafel wordt bezorgd maar de robot laten we nog even in de auto. De kraam wordt ingericht gelukkig hebben we 2 grote tafelkleden voor over de natte houten planken. Flink vast getapet allemaal en daarop ook de losse formulieren want er staat op dit moment nog een flinke bries.

We starten om 12.00 uur rustig en Arie en Laura kunnen de mensen goed te woord staan. De ballen zitten dit jaar verstopt in een tafelvoetbalspel en het zijn er best veel. Er wordt volop geraden en iedereen krijgt een leuke tafeltennissleutelhanger mee. Ook de oude foto’s worden weer bekeken en er wordt een hoop geschiedenis verteld door ons maar ook zeker door de bezoekers.

Vanaf 14.00 uur wordt het weer rustiger en stabieler en Arnold gaat de robot neerzetten. Nog even een klein buitje als hij net staat maar verder draait de robot op volle toeren. Jong en oud probeert de robot uit waarna ze bij de kraam een flyer van de club krijgen met informatie van de trainingstijden en mogelijkheden. Tussen door worden de Arnold, Arie, Lennert en Laura voorzien van oliebollen die net op de kermis zijn gehaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we willen gaan ruimen om 19.00 uur wordt toch alles nog even kletsnat, snel al het fotomateriaal in de auto, schuilen en daarna de rest opruimen. Thuis wordt er gekeken wie de prijswinnaar is geworden van het raad-het-aantal-ballen-spel. Er zaten 326 ballen in de voetbaltafel en dat leverde 2 winnaars op. Lucy v.d. Meer-Rijkelijkhuizen uit Oude Wetering zat er met 321 5 ballen onder en Jari Mollers zat er met 331 5 ballen boven. Snel overleg met Heemskerk Sport en 2 prijzen (een inschuifbare netpost en een setje batjes met balletjes) aangeschaft die de andere dag zijn bezorgd en opgehaald.

Een geslaagd evenement!

 

Meisjes CupCake toernooi

Op zaterdag 15 juni heeft onze vereniging het CupCake toernooi georganiseerd speciaal voor meisjes. Al vroeg waren de dames uit Zwijndrecht en Rotterdam (Shot ’65 en Alexandria ’66) aanwezig want het was toch wel even een stukje rijden. Later met de dames van Salamanders en Avanti en natuurlijk onze eigen meisjes van Play Fair kon er begonnen worden.

 

 

 

 

 

 

Lennert, onze jeugdtrainer had een leuk parcours van tafels neergezet met allerhande spelletjes. Maar eerst was er een warming up door de hoepels springend met “papier, steen, schaar”, waar de meisjes een hoop lol aan beleefde. Daarna werden 2 aan 2 alle spelletjes gespeeld. Ook de robot werd gebruikt en niet alleen door de meisjes maar ook door één van de ouders.

Toen volgde er een wel verdiende pauze met kannen limonade en de overheerlijke cupcakes. Niet alleen voor de meisjes maar ook de ouders konden daar van meesmullen.

 

 

 

 

 

 

Na de pauze werden er wedstrijdjes gedaan. Een poule met vriendinnen en 2 poules met leden. Waarna de winnaars ook nog eens tegen elkaar hebben gespeeld. De twee beste dames waren uiteindelijk Iris van Shot ’65 die in de finale Eva van Avanti versloeg.

Met een bedankje en een sleutelhanger gingen de meisjes weer huiswaarts.

 

Gezellig maar rustige Rommelfair

Zaterdag 11 mei om 10.00 openden de deuren voor de 40ste Rommelfair van onze vereniging. We misten de grote groep die zich altijd voor de deur verzamelden en eigenlijk is het de hele dag niet echt heel druk geweest. Wel waren er continu mensen in de zaal. Iedereen kon op zijn gemak uitzoeken waar hij naar op zoek was. En er waren leden genoeg om alles op te vangen.

Heel relaxed natuurlijk maar niet wat we willen. Want dat dit consequenties heeft op de verkoop mag duidelijk zijn. En het werk is er niet minder om geweest. Wij hebben al verschillende redenen kunnen bedenken maar weten ook dat we niet overal invloed op kunnen hebben. Alle kramen waren aanwezig en overvol met spullen. Het middenpad was duidelijk minder vol maar daar hebben we ook naar toe gewerkt. Het zorgde er wel voor dat het overzichtelijk was en alles heel toegankelijk.

Het toneel stond vol met prachtige planten en prijzen. De planten gesponsord door Piet Koot van Autowasserij De Tuinderij, prachtige boodschappentassen gesponsord door Jumbo van Vliet uit Nieuw Vennep. Ook de dinerronde was aanwezig met bonnen geschonken door De Dijck, Café René, De Parel, Chinese Muur. Veel dank aan al deze sponsors.

In de kluis zat 40 keer 50 euro, dit vanwege ons 40-jarig jubileum. En dit jaar hebben 4 mensen de kluis kunnen kraken en de 50 euro in ontvangst genomen.

Het draaiend rad draaide 10 prachtige ronden met een kleine hapering toen hij kapot ging en gemaakt moest worden. Maar dat was met een ouderwets rondje lootjes trekken tussendoor weer snel verholpen.

Wat de opbrengst zal worden kunnen we nu nog niet zeggen. Minder dan vorig jaar hoogstwaarschijnlijk wel. Maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten tot alle kosten en baten binnen zijn.

Dank naar de Rommelfaircommissie, Carin, Hans en in de kantlijn Arnold voor het vele werk wat zij verzet hebben.

Dank naar alle sponsors in wat voor vorm dan ook!

Dank naar alle vrijwilligers die zijdelings of soms niets met onze vereniging hebben maar wel altijd klaar staan voor onze Rommelfair.

Dank naar alle leden die deze Rommelfair weer tot een goed einde hebben gebracht.

De winnaars van alle prijzen hebben in de tussentijd hun prijzen allemaal in ontvangst genomen.

Pingpong baas op de Club!

Wie is bij Play Fair de grootste baas?

Vrijdag 17 mei zijn de senioren uitgenodigd om een toernooi te spelen. Zij gaan dan gebruik maken van de PingPongBaas App. Deze app kun je downloaden op je telefoon. Je kan jezelf registreren met je bondsnummer. Ook zijn er verschillende tafels geregistreerd met een QR code verbonden aan deze app.

De NTTB heeft deze app gelanceerd begin maart voorafgaand aan de NK in Zwolle. Je hoeft dus geen lid te zijn van de NTTB om deze app te gebruiken. Op dit moment zijn er vele bedrijven en universiteiten die deze app hebben geïntroduceerd. Je kan elkaar uitdagen en de app registreert automatisch wie er aan het eind van avond of een week de meeste wedstrijden heeft gewonnen en de Baas is van die avond of week.

Sabine en Laura zijn naar een informatieavond geweest waar er een verzoek kwam om deze app ook op de club te gaan gebruiken en testen. Eén vereniging gebruikte die al en er werden al wat ervaringen heen en weer gedeeld. Wat zijn de mogelijkheden en wat zou de club er graag bij willen gebruiken. Over een maand of 2 komen zij weer bij elkaar om alle ervaringen te delen.

Doen jullie mee?

Meld je dan vrijdag 17 mei rond 20.30 uur in het Spant.

Tijdelijke trainingen in grote zaal

In de afgelopen twee weken is de vloer in de Vijverzaal waar wij altijd spelen helemaal gerenoveerd. Dat betekende dat we tijdelijk naar de grote Spantzaal moesten verhuizen voor onze trainingen.

De eerste training werd omgezet in lotenverkoop voor de jeugd en wat senioren en daar hadden we geen zaal voor nodig. Vrijdag 26 april is er door een groepje senioren vrij getraind. Die dinsdag erna is de dag begonnen met twee groepen BSO kindjes die bij ons tafeltennis, in wat voor vorm dan ook, voorgeschoteld. Heel veel ruimte voor ook heel veel verschillende spelletjes. De uitleg kwam van Arnold en Ton en Laura begeleiden de twee groep met elk 20 kinderen. Een gezellige boel is het geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 mei is er een speciale training geweest voor de jeugd. Tafeltennistraining met een keeper? Jazeker! Natuurlijk werd er later ook nog gewoon getraind maar zo’n grote zaal schept nog weer een keer nieuwe mogelijkheden.

 

Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter Hans van Leeuwen

Vrijdagochtend 9.30 uur verzamelen familie en vrienden en collega’s van Hans zich op het gemeentehuis van Kaag en Braassem en wachten gespannen op de aankomst van collega Conny en Hans. Met de dienstauto van de douane waren zij naar Roelofarendsveen gereden naar de Rembrandt van Rijnsingel. Toen Conny daar voorbij reed en bij het gemeentehuis stopte begon er al iets te dagen. Zeker toen hij zoveel bekenden trof die voor hem daar naar toe waren gekomen.

Hans en Maaike kregen een mooie plek in de raadszaal waar familie en vrienden daar al plaats hadden genomen. Met nog 6 andere zou Hans de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau in ontvangst nemen. Om beurten werden zij door Burgemeester Marina van de Velde naar voren geroepen en werd er even gesproken over het complot om de jubilarissen daar te krijgen. Er werd voor iedereen een oorkonde voorgelezen en het speldje opgespeld. Met een mooie oranje bos bloemen nog even op de foto met de burgemeester.

 

 

 

 

 

Na afloop volgde de felicitaties van zijn moeder en zus als eerste waarna de rest van de familie en vrienden volgden. Er waren leden van Play Fair, Kickers ’69 en het oude bestuur van de Vakantie Kinderweek aanwezig en natuurlijk nog een groepje collega’s die nauw waren betrokken. Daarna volgde de groepsfoto’s op het bordes van het Gemeentehuis.

 

 

 

 

 

Er volgde een lunch bij Hans en Maaike in de tuin. Voor iedereen waren er genoeg lekkere broodjes en sandwiches en wat te drinken. Maaike had nog een kleine speech met bijbehorend cadeau voor Hans. Zij vertelde dat Hans altijd heel veel ballen in de lucht moest houden voor heel veel verschillende activiteiten waarbij hij betrokken was. Er volgde een grote (de grootste) bal voor onze vereniging, een iets kleinere voor de Kickers ’69, De Vakantie Kinderweek, het sprietlopen,  het bonaken, de waterpoloclub (van Maaike) en het Kunstspektakel. Wat een indrukwekkende lijst en wat een prachtig symbolisch cadeau!

Play Fair is trots op deze ridder en nogmaals van Harte Gefeliciteerd!

Internationale dag van het Tafeltennis op 6 april

Zaterdag 6 april was competitiezaterdag bij onze vereniging.

Daarvoor startte om 11 uur de jeugdtraining door Bjorn en Lennert. Toevallig een iets kleiner groepje dan normaal was deze internationale dag van het Tafeltennis aanwezig. De training was er niet minder om en de aanwezige kinderen kregen op een leuke gezellige manier allerlei spelletjes voorgeschoteld. Natuurlijk allemaal gericht op bewegen, richten, mikken enzovoort.

Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een lekkere smiley.

 

 

 

 

 

 

Het competitieteam was in de tussentijd al begonnen. Leon, Merit en Dylan speelden in een apart vak. Natuurlijk mochten de tegenstanders daar inspelen en werd er om 12 uur begonnen aan de echte wedstrijden. Uiteindelijk werd het 6-4 voor Play Fair. Nog 2 wedstrijden te gaan. Op kop maar met 1 punt. Zouden ze het gaan redden?

Bij de twee uitwedstrijden wensen we ze natuurlijk heel veel succes!!

Scholierentoernooi wordt tafeltennisclinic!

Woensdagmiddag 6 februari stond het Scholierentoernooi op de agenda. Al een aantal weken werden de scholen benaderd met de digitale uitnodigingen voor dit evenement. Het blijkt maar weer dat het ouderwetse briefje volgens ons beter werkt want het aantal aanmeldingen was heel minimaal. Afgelopen weekend waren dat er 4, gisteravond waren dat er 8 en vanmiddag waren er uiteindelijk 20 kinderen aanwezig.

Voor de organisatie was dat improviseren geblazen. Gelukkig genoeg tafels opgezet (12). De robot en de spelletjes vonden een plek op de verschillende tafels. De kinderen werden in groepjes gedeeld en wisselden langs alle tafels. Halverwege kwamen er nog een aantal Syrische jongetjes die graag mee wilden doen. Op blote voeten kregen ze op de vrije tafels privéles. Het kleine broertje vermaakte zich met de vele balletjes die over de grond rolden.

Lennert heeft de kinderen een leuke warming-up gegeven waar ze al een hoop lol aan beleefden. Arnold beheerde de robot, Laura en de moeder van Carlos liepen daar waar hulp nodig was.

Natuurlijk werd de middag afgesloten met het bekende rondje om de tafel. Alle afvallers gingen langs de wedstrijdtafel voor een beker limonade. Een spannende strijd volgde tussen Carlos, Joec en een jongetje van de Kleine Wereld. Uiteindelijk zorgde Lennert ervoor dat het jongetje deze activiteit won. Maar winnaars waren ze allemaal. Met een mooi gekleurd balletje en een kaartje waarmee je kan komen trainen ging uiteindelijk iedereen tevreden huiswaarts.

Geen toernooi maar wel een geslaagde middag!