Nieuws

Scholierentoernooi The Battle

 

 

 

Woensdagmiddag organiseerde Ttv. Play Fair haar jaarlijkse scholierentoernooi. Een toernooi wat al meer dan 45 jaar gehouden wordt en al vele nieuwe leden opgeleverd heeft. Maar dat is slechts bijzaak. Doel van dit toernooi is kinderen kennis te laten maken met het tafeltennis. En uiteraard proberen een mooie prijs voor jezelf en je school in de wacht zien te slepen.

 

 

 

 

 

 

 

Om 13.00 uur werden de kinderen bij elkaar geroepen door jeugdleider Lennert Eikelenboom. De kinderen van groep 3 en 4 begonnen die middag. Zij deden leuke tafeltennis gerelateerde spelletjes, zoals mikken in een piramide, rollen in een sjoelbak en het opnemen tegen de tafeltennisrobot. Bij elke tafel/onderdeel stond een vrijwilliger van de vereniging die de stand bij hield.

 


 

 

 

 

 

Daarna mochten de kinderen van groep 5 t/m 8 tegen elkaar spelen. Zij werden ingedeeld in poeltjes van ongeveer 4 á 5 kinderen. Er waren poeltjes met jongens, meisjes en één met kinderen die op tafeltennis zitten. Aan de hand van de gewonnen wedstrijdjes konden deze kinderen punten verdienen voor zichzelf en voor hun school. Waar nodig was er ook weer een vrijwilliger die de stand bijhield of meekeek of de uitslagen goed werden opgeschreven.

Laura v.d. Meer heeft alle punten geteld. Individueel maar ook de punten voor de scholen. Waarna Lennert Eikelenboom de uitslag bekend maakte en de prijzen kon uitreiken.

 

 

 

 

 

 

 

De uitslag van de wedstrijden was als volgt:

Groep 3 – 4
– 1e prijs: Jari Mollers (De Kleine Wereld)
– 2e prijs: Dex ten Brink (Torenvalk)

Groep 5 – 6
– 1e prijs: Jasmijn Rietdijk (De Schakel)
– 2e prijs: Jorg Mollers (De Kleine Wereld)

Groep 7 – 8
– 1e prijs: Fleur van den Hoek (De Kleine Wereld)
– 2e prijs: Tijmen Verdaasdonk (De Kleine Wereld)

Basisscholen totaal
– 1e De Kleine Wereld
– 2e PCB De Schakel
– 3e De Torenvalk

Alle kinderen kregen een strippenkaart mee met 4 x een gratis training. De eerste zaterdag na het toernooi melden zich 4 enthousiaste kinderen die aan de training deelnamen.

Voor de kinderen en tafeltennisvereniging Play Fair was het een leuke en sportieve middag…

 

 

Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi 2018

Op vrijdag 5 januari begon traditioneel het nieuwe jaar van Play Fair met het dubbelspeltoernooi. Even iedereen de allerbeste sportieve wensen doen en dan aan de bak. In 6 ronden van steeds 10 minuten zoveel mogelijk punten vergaren. Dus geen lange rally’s, geen gedraal, rennen achter elk balletje, geen let roepen en vooral niet letten op medespelers die een praatje willen aangaan, want daarvoor is geen tijd.

Ronde 1 met Arie tegen Ellen en Jos. Het wordt meteen al spannend. Want hoe erg Arie Jos op het verkeerde been zet, het lukt niet om afstand te nemen. Ellen laat er geen gras over groeien en slaat ongenadig hard.

Ronde 2 met Ton tegen Arie en Sylvia. Hier doen we goede zaken. De Brandjes zijn in de nopjes met de noppen van Ton.

Ronde 3 met Emiel tegen Dick en Sanne. Lekker samen verdedigen op de klappen van Sanne en Dick die veel te gretig zijn en daardoor ons de punten toespelen.

Ronde 4 met Dick tegen Ramon en Kees. Is Dick nu wat beter op dreef? Het lijkt er wel op. De altijd gevaarlijke service van Kees wordt goed gepareerd.

Ronde 5 met Thomas tegen Ton en Rik. Met Thomas is het altijd feest, met of zonder noppen tegenover je. Rik moet nog even wennen aan al dat geweld van Thomas, maar pakt het sportief op.

Ronde 6 met Harry tegen Emiel en Jeroen. Als oude rot laat Harry zich niet gek maken door jong grut als Emiel en Jeroen. Hij weet hoe dit spelletje gespeeld moet worden.


 

 

 

 

 

Dat was het dan. Iedereen heeft gedaan wat zij of hij kon, dus op naar de champagne, speech van de voorzitter en de prijsuitreiking. Hans doet in zijn speech vooral een beroep aan iedereen om te proberen om nieuwe mensen enthousiast te maken voor onze mooie club. Nieuwe aanwas hebben we hard nodig. En dan, tralala … de prijsuitreiking. De beste 10 van dit jaar waren: 10/9 Harry/Jos (187 punten), 8 Emiel (189), 7 Ramon (192), 6 Thomas (196), 5 Ton (199), 4 Ellen (201), 3 Martin (203), 2 Marja (207) en 1 Hans B (211) met als hoofdprijs een zak borrelnoten, de eer om een verslag te mogen schrijven én natuurlijk de onvergetelijke roem.

 

 

 

 

 

Bedankt iedereen die met mij de punten heeft gescoord, die tegen mij de punten heeft laten liggen, die niet met of tegen mij hebben gespeeld en Laura, Arenda en Ellen voor het organiseren.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Hans B

Kersttoernooi blijft gezellige afsluiting van het jaar

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we in toernooivorm afscheid genomen van het seizoen en jaar 2017. Natuurlijk kan er morgen en vrijdag en zaterdag nog getraind worden maar zo kort voor de feestdagen een toernooi organiseren is geen goed plan.

De dames van de evenementencommissie, Arenda en Ellen, hadden de zaal en de tafels leuk versierd. Er klonk leuke kerstmuziek op de achtergrond en het licht ging op half sterkte. Want dat maakt vanavond toch niet uit. De gezelligheid staat vanavond voorop!

Natuurlijk wordt er zo fanatiek mogelijk geprobeerd te spelen maar dat valt niet mee op de superlange tafel, of de mini/minitafel. De batjes met het gat erin doen het ook altijd erg goed of de twee hoepels aan elkaar gebonden. Probeer dan maar eens snel het balletje te halen. Alles bij elkaar bracht dat weer een hoop hilariteit mee.

In de pauze werden er lootjes gekocht bij Ellen en Arenda in de lekkere volle Spantbar. Vele volleyballers deden daar ook aan mee en bleven gezellig wachten tot wij klaar waren en de loterij kon beginnen.

Maar eerst werden de winnaars bekend gemaakt. Hans Brand was de winnaar van de 3e prijs. Emiel nam de 2e prijs in ontvangst en Sylvia was de winnaar van deze avond en nam de 1e prijs in ontvangst. Met daarbij altijd het verzoek voor een verslag in het clubblad.

De loting van alle mooie prijzen werd direct daarna gedaan en alle prijzen werden met groot gejuich in ontvangst genomen. Zeker de twee drankprijzen die bij heren volleyballers en de damesvolleyballers vielen.

Daarna was er nog tijd genoeg om gezellig na te kletsen want dit toernooi brengt altijd weer oudleden en ook wat introducees mee.

De andere dag was er een afsluiting voor de jeugd. Het Nagellaktoernooi is niet doorgegaan maar er werd een aangepast parcourtje gespeeld waar de jeugd een hoop lol aan hebben beleefd. Het Nagellaktoernooi wordt later georganiseerd dit omdat Bjorn er deze middag alleen voor stond. Maar de training in de vorm van dit parcours was een gezellige uitdaging.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Kampioenschap voor Duo 2 is binnen!!

Afgelopen vrijdag speelden Marc en Arie hun laatste wedstrijd thuis in het Spant. Maandags hadden ze de inhaalwedstrijd gespeeld bij TTVN Nieuwkoop. Krap met 3-2 verloren en ook de laatste wedstrijd ging met die cijfers verloren. Maar genoeg punten behaald in eerdere wedstrijden zorgde ervoor dat ze na de 2 behaalde punten de bloemen in ontvangst konden nemen. Wedstrijdsecretaris Laura stond klaar met de bloemen om ze direct te kunnen feliciteren. Sabine zorgde voor de foto’s. Gefeliciteerd Marc en Arie en nu volgend seizoen naar de promotieklasse!

De andere teams speelden voor behoud Team 1 was al gedegradeerd maar dit jonge team heeft geweldige wedstrijden laten zien en dat komt in de toekomst best wel goed. Team 2 heeft zich net gered. Team 3 kwam 1 punt tekort. Een slechte start van het seizoen en dan eindigen met 8-2 winst. Jammer genoeg was dat 1 punt tekort. Ook duo 4 stond kritiek. Jack moest door een zware griep verstek laten gaan. Bram ging samen met Sanne naar Avanti om te kijken of ze daar genoeg punten binnen konden slepen. Ook gelukt! Sanne speelde een prima invalbeurt. Gelukkig voor Jack ook volgend seizoen gewoon in de 4e klas.

Het damesteam speelt in de winnaarspoule in de 2e divisie. De 1e 2 teams promoveren volgend seizoen. Play Fair staat op een 2e plek en moest zaterdagmiddag tegen Docos die 3e staan. Doelstelling was het verschil zo groot mogelijk maken want volgende week moet Play Fair nog tegen de nr. 1 en Docos tegen de nr. 4. Uiteindelijk werd het een 6-4 winst wat zeker meer had moeten zijn.

Sabine en Ellen pakten samen alle punten. En Laura die al een aantal keren belangrijke punten voor de dames had binnen gesleept trok zaterdagmiddag 3 x net aan het kortste eind. Volgende week is het gaatje 5 punten met Docos dat zou voldoende moeten zijn. Maar 2 december spelen de dames toch nog een belangrijke wedstrijd thuis. Ook het jeugd team speelt diezelfde middag hun laatste competitiewedstrijd.

Het zou leuk zijn om wat toeschouwers in de zaal te mogen verwelkomen. Maar ook als jullie zelf willen spelen is daar ruimte voor op deze middag. Neem je zaalschoenen mee en neem plek achter de tafel!

 

Groot succes – Bedrijventoernooi 2017!

Vrijdagavond 27 oktober 2017 om 20.00 uur liepen de deelnemers de bar in van het Spant. Sommige zijn direct gaan inspelen maar de meeste startten met een kopje koffie/thee of een frisje met een plakje cake. Een record aantal deelnemers, 10 teams wat dus betekent 20 deelnemers. Nieuwe bedrijven hadden zich aangemeld waaronder Slijterij Bouwmeester, 3Webapps, een 2e team van Vijg en Olijf. Maar ook de andere teams van Slagerij van der Meer, Vijg en Olijf 1, Reessjurts, Kwekerij Heemskerk, 20 Frogs, Heemskerk Sport en Sushi Ran waren weer aanwezig voor een gezellige maar ook een echte strijd voor de eindstand van 2017.

Alle aanwezige zijn in 5 poules van 4 ingedeeld en daarin speelden ze om 2 gewonnen games tot 11 punten. Na een kleine pauze speelden ze een ronde dubbelspelen. De bedrijven zijn in 3 poules gedeeld 1 x 4 en 2 x 3. In de tussentijd heeft de wedstrijdleiding nog een vervolgronde ingedeeld naar de hand van de uitslagen van de eerste ronde. Uiteindelijk hadden alle bedrijven 14 of 15 wedstrijden gespeeld. Sommige bedrijven hadden nog een score staan van de vorige keer en namen die mee naar deze ronde. Na wat tel en rekenwerk kwam er dan toch een uitslag naar voren. En zeker bij de laatste 4 met minimaal verschil. Voor de volledigheid volgt hieronder de stand:

  1. met een gemiddelde van 0,73 gewonnen wedstrijd Kwekerij Heemskerk – Gertine en Annemarie
  2. met een gemiddelde van 0,70 gewonnen wedstrijd Heemskerk Sport – Ronald en Mats
  3. met een gemiddelde van 0,69 gewonnen wedstrijd Sushi Ran – Richard en Chris
  4. met een gemiddelde van 0,66 gewonnen wedstrijd Reessjurts – Koen en Ferrie
  5. met een gemiddelde van 0,57 gewonnen wedstrijd Vijg en Olijf 2 – Sietske en Dennis
  6. met een gemiddelde van 0,53 gewonnen wedstrijd Slijterij Bouwmeester – Aad en Sjaak
  7. met een gemiddelde van 0,43 gewonnen wedstrijd Vijg en Olijf 1 – Kubi en Lida
  8. met een gemiddelde van 0,35 gewonnen wedstrijd Slagerij van der Meer
  9. met een gemiddelde van 0,16 gewonnen wedstrijd 20 Frogs – Renske en Jana
  10. met een gemiddelde van 0,09 gewonnen wedstrijd 3 Webapps – Sander en Victor.

De winnaars werd een medaille omgehangen en een drankje van de vereniging aangeboden.

De nazit was nog heel gezellig.

Stroopwafelactie 2017

Stroopwafelactie 2017

In de week van 11 tot en met 16 september stond in het teken van de start van de competitie maar ook in het teken van de Stroopwafelactie. Op vrijdag 11 september zijn de eerste 25 dozen al opgehaald en datzelfde weekend zijn er al enkele de verkoop ingegaan. Maandagmiddag zijn de andere 85 dozen opgehaald. Andere jaren werden ze bezorgd maar om kosten te sparen nu in twee keer rijden opgehaald. Dat waren de eerste verdienste al.

Vele dozen zijn besteld en door leden in privé en werksfeer verkocht. Dit gaat de laatste jaren steeds beter. De mensen weten dat de stroopwafels erg lekker zijn. Dus verkopen wordt steeds gemakkelijker.

Ook via social media en de kranten is er op verschillende manieren aandacht geschonken. Verschillende keren is er gebeld of contact gezocht en werden de stroopwafels opgehaald.

Er zijn zelfs twee dozen met stroopwafels meegegaan naar Luxemburg naar het EK-tafeltennis voor landenteams waar onze dames een bronzen medaille hebben verdiend.

Het enigste wat beter kan is het aantal lopers die 1 avondje (van 2 uur) met een groepje langs de deuren wil gaan. Dit zou zo veel beter kunnen als meer mensen hieraan zouden meewerken. Gelukkig is de groep jeugd onder leiding van Bjorn en Lennert massaal op komen dagen en hebben zij op de dinsdagavond een groot gedeelte kunnen lopen in het dorp.

Wat de opbrengst precies is geworden is nog niet bekend. Nog een aantal mensen moeten hun dozen nog komen afrekenen. Zodra de opbrengst bekend is zal dit via de Nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Dick heeft nog een mooi filmpje gemaakt over de actie. Te vinden op Youtube:

 

Sportinstuif tijdens Vakantie Kinderweek!

Donderdagmiddag 17 augustus: op het programma van de Vakantie Kinderweek staat de Sportinstuif. En natuurlijk doen wij daar als vereniging ook aan mee. De kinderen konden 2 sporten kiezen uit 8 verschillende opties en zo werden de kinderen in 2 groepen langs de uitgezochte sporten geleid. Bij onze vereniging hadden de vrijwilligers voor deze middag, onder leiding van Jeugdleider Lennert Eikelenboom, 8 verschillende speltafels neergezet.

Van 13.30 uur tot 14.30 uur kwam de eerste groep kinderen langs de tafels. Er werden verschillende spelletjes gedaan en bij iedere tafel werden ze bijgestaan door een vrijwilliger die daar ook direct de puntentelling bij hield. Want het moet wel ergens over gaan natuurlijk!

Van 15.00 uur tot 16.00 uur was het de beurt aan de 2e groep. Natuurlijk werd de middag afgesloten met een rondje om de tafel. Hieronder vinden jullie de winnaars van de verschillende spellen, in 2 tijdsvakken verdeeld.

Tijdsvak 1: 1e plek – Tim en David met 813 punten, 2e plek – Xander en Martijn met 783 punten, 3e plek – Nienke en Thomas met 663, 4e plek  – Jette en Pieter met 473 punten, 5e plek – Fleur en Daan met 460 punten, 6e plek – Joec en Ivo met 446 punten, 7e plek – Floor en Cato met 397 punten, 8e plek – Rafael en Bodé met 356 punten.

Tijdsvak 2: 1e plek – Jelle en Bjarne met 505 punten, 2e plek – Pepijn en Cailin met 410 punten, 3e plek – Sander en Jelte met 386 punten,  4e plek – Zhara en Demy met 308 punten, 5e plek – Sanne en Isa met 297 punten, 6e plek – Guus en Koen met 264 punten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschappen Play Fair 2017

Het is weer achter de rug. Vroeger dan andere jaren. Waar we jarenlang in het laatste weekend van juni onze clubkampioenschappen hebben gehouden zijn we 2 weken vooruit geschoven door andere activiteiten in Leimuiden. Of dit de oorzaak was van het lage aantal deelnemers weet ik niet maar opvallend was het wel. Zover we hebben kunnen achterhalen waren het allemaal verschillende redenen dus moeilijk aantoonbaar wat de oorzaak was.

Maar voor diegene die overbleven heeft dat niets afgedaan aan de sportiviteit en activiteit rondom de clubkampioenschappen. Weer in verschillende avonden van voorrondes werd er door de senioren gestreden om de finaleplekken. Leuk om te zien is dat de oudste jeugdleden, die ook al invalbeurten in de seniorencompetitie hadden gemaakt, volop met de senioren meestreden. Wat dat betreft zitten we in een luxe positie als we zien hoeveel jonge mensen dit spelletje ook heel leuk vinden.

Maar ook de jeugd heeft een leuke middag voorrondes gespeeld. In verschillende categorieën hebben ze enkel wedstrijden gespeeld en waar mogelijk (voor de allerkleinsten is enkel nog moeilijk genoeg) dubbelwedstrijden.

Zondag 11 juni was het dan zover. Clubdag 2017 start met het ontbijt. De dames van de evenementencommissie Arenda Valkhof, Ellen van de Hoorn en hulp Ina van Koll hadden voor ruim 50 personen tafels gedekt met allerhande lekkere dingen. Daar werden ook de diploma’s uitgedeeld aan de teams die afgelopen seizoen kampioen zijn geworden. Team 2 van de jeugd, Duo 1 en Team 1 bij de senioren werden zodoende in de het zonnetje en in de bloemen gezet.


 

 

 

 

 

De prestatieprijs was dit jaar voor Ramon Brand. Hij heeft 50 wedstrijden gespeeld en daarvan 47 gewonnen. Dat is een gemiddelde van 94% gewonnen wedstrijd. De Mars de Rijk-aanmoedigingsprijs werd uitgereikt door jeugdtrainer Bjorn van der Voort aan Evan Njoo. Dit kleine, stille, bescheiden maar enthousiaste jongetje werd daarbij ook direct uitgenodigd om met de grotere jeugd op dinsdagavond mee te komen trainen.

 

 

Na het opruimen, finaletafels klaar zetten, vlaggen ophangen, prijzen uitpakken werd een ieder vermaakt met leuke actiefilmpjes verzorgd door Arie Roos. Anderen speelden een spelletje kaart terwijl ze met een half oog meekeken.

Om 13.00 uur precies opende de Voorzitter de finale middag en startten we met de finales. Dit jaar 6 senioren en 6 jeugdfinales verdeeld over 7 rondjes. Leuke finales, spannende finales, ontroerende finales alles is deze middag langs gekomen.


 

 

 

 

Hieronder de winnaars van de clubkampioenschappen 2017:

Junioren D: 1e Joec van der Voort, 2e Anouk Valkhof

Junioren C: 1e Jayco de Hollander, 2e Bjarne Mollers

Junioren B: 1e Leon Buijks, 2e Roan van de Werf

Junioren A: 1e Remco Captein, 2e Bas Kempenaar

Junioren dubbel B: 1e Leon Buijks en Roan van de Werf, 2e Merit Buijks en Dylan van de Werf

Junioren dubbel A: Lars van Tol en Bas Kempenaar, 2e Remco Captein en Kaj van Rijn

Senioren C: 1e Kaj van Rijn, 2e Kees Leijnse

Senioren B: 1e Arenda Valkhof, 2e Hans Brand

Senioren A: 1e Bjorn van der Voort, 2e Marc Captein

Senioren dubbel B: 1e Jack van de Pol en Bram Mollers, 2e Tim Lunenburg en Sanne Lunenburg

Senioren dubbel A: 1e Bjorn van der Voort en Remco Captein, 2e Marc Captein en Arie Roos

Mixdubbel: 1e Arenda Valkhof en Marc Captein, 2e Sylvia Verkerk en Bjorn van der Voort

Fotocollage van alle winnaars:


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rommelfair 2017 Gezellig verlopen!

38ste Rommelfair zaterdag 6 mei 2017

Na een drukke week van spullen ophalen, sorteren en overbrengen en opbouwen, in en naar het Spant ging dan op zaterdag 6 mei om 11.00 uur de deuren open voor de 38ste Rommelfair. De verschillende kramen waren prachtig ingericht en ook de muziekzaal met alle elektrische spullen stond overvol. De speelgoedkraam spande dit jaar de kroon, wat een speelgoed is er in de handel.


 

 

 

 

Vele helpers in rode shirts stonden klaar om de grote mensenmassa het eerste uur op te vangen. En ook het 2e uur verliep nog lekker druk. Daarna is er altijd een moment van rust wat gebruikt wordt om alle vrijwilligers de kans te geven om te lunchen. Dit jaar voor het eerst verzorgd door Dunja en Patrick. Aan kwaliteit hebben we niets ingeleverd ook door Dunja en Patrick is er een heerlijke soep klaargemaakt en voor iedereen een broodje.

 

 

 

 

 

In de middag uren komen de mensen lekker neuzen en kopen en meedoen aan het draaiend rad. Fred die de hele dag het rad van Fortuin heeft laten draaien werd daarbij geholpen door lotenverkopers Bert en Jan en Ina assisteerde met de prijzen op het toneel. Mooie prijzen en mooie planten stonden uitgestald bij het draaiend rad op het toneel.

 

 

 

 

 

 

 

Alle kramen waren goed bezet en ook oude bekende namen hun bekende plekjes achter hun tafel in. André van Zon achter de kluis, Harry en Wim achter de loterijentafels.

 

 

 

 

 

Mooie prijzen en planten werden uit de zaal meegenomen. En ook vele mensen namen daar nog een bosje bloemen mee richting uitgang. Verschillende mensen kwamen daarna weer terug voor nog een rondje van het één of ander. Aan het eind van de middag loopt de zaal vol. Deze mensen zijn benieuwd naar de uitslagen van de verschillende loterijen. We kunnen de volgende winnaars feliciteren:

De Wilbert van Diemenronde: 1e levensmiddelenmand is voor Ina Knip, 2e levensmiddelenmand is voor Oscar Fransen. De troostprijzen in deze ronde een pond paling gaan naar Addie v.d. Hoek en Aad v.d. Hoorn.

De winnaars van de verschillende dinerbonnen gaan naar: De Rozenboom-cheque naar Truus v.d. Meer, Dinerbon De Parel gaat naar Theo Zandvliet, 1e bon voor Saté bij René gaat naar Anna van Leeuwen en de 2e bon gaat naar Jessica Spaans en 2 keer een pond paling gaat naar Theo Zandvliet en Jenny Spaans.

Dan de winnaars van de grote loterij: De Sony Led TV is gevallen op lotnummer 957 van Mevr. Eikelenboom uit Rijnsaterwoude, De Montana Airfryer op lotnummer 122 van Ton van Tol (Oostban), de Kärcher Ramenreiniger op lotnummer 1638 van Patrick Schokman en het Diner voor 2 pers. bij De Dijck gaat naar lotnummer 2170 van Luc van Egmond.

De andere prijzen vinden jullie op de pagina van de Rommelfair. Alle prijzen zijn inmiddels thuisbezorgd.

Wat het allemaal heeft opgebracht moet nog blijken als alle kosten en lasten op een rijtje staan.

Maar een woord van dank mag wel weer gemaakt worden naar de Rommelfaircommissie. Al vanaf januari zijn Cora, Carin en Fred bezig om alle taken weer uit te zetten. Alle pionnen moeten de goede kant op gezet worden en dat om alles op het juiste moment goed te laten verlopen. En zelf werken ze even hard mee aan de verschillende activiteiten.

 

7 en 8 april Druk en gezellig!

Vrijdagochtend begon de dag met de melding dat Duo 2 kampioen is geworden. Na een flinke inhaalrace in de 2e helft hebben de heren net genoeg punten binnengehaald om het kampioenschap te mogen vieren. Tijdens de clubdag zullen zij in de bloemetjes gezet worden.

Vrijdagavond was de laatste competitieavond met 5 thuiswedstrijden en 4 bedrijven die meededen aan het bedrijventoernooi. Volle bak in het Spant. Er stond cake op tafel om de “dag van het tafeltennis” te vieren die de dag ervoor was. Bij de competitie was niets meer te verliezen of te winnen maar desalniettemin werd er voor elk punt geknokt op een sportieve manier.

Ook dat gebeurde bij het bedrijventoernooi. Heemskerk Sport, Sushi Ran, Storro (nu sinds 1 april 20Frogs) en het nieuwe team van Vijg en Olijf gingen op een sportieve manier de strijd met elkaar aan. Die middag nog 2 afzeggingen van Slagerij van der Meer (vanwege blessure) en van Kwekerij Heemskerk (een late beurs) maar dat was geen probleem en we hebben de toezeggingen gekregen dat zij volgende keer weer meedoen.

Elk bedrijf speelde 6 enkelwedstrijden (2 x 3) en 3 dubbelwedstrijden. Na een spannende strijd (zeker in poule A) kon om 22.30 uur de punten bij elkaar op geteld worden en werd de winnaar bekend. Ronald en Chris wonnen 8 van de 9 partijen en waren als team Heemskerk Sport de winnaar van deze avond. Sushi Ran en Vijg en Olijf werden gezamenlijk 2e met 5 winstpartijen. De dames van 20Frogs gaan duidelijk vooruit na hun 3e deelname maar konden nog geen partij in winst omzetten. Daarna gingen op alle tafels de teamgenoten tegen elkaar de strijd aan. Ook daar werden nog wat dingen rechtgezet. Leuk om te zien was dat Lida (Vijg en Olijf) na 31 jaar afwezigheid nog zeker het tafeltennis niet verleerd was. In oktober zal de 2e editie volgen van dit bedrijventoernooi en dan op een vrije competitieavond waardoor we nog meer teams kunnen verwelkomen.


 

 

 

 


 

 

 

 

Zaterdagavond was er door de evenementencommissie een Spellenavond georganiseerd. Met 26 deelnemers werden we getest op onze kennis wat betreft Geschiedenis, Sport, Aardrijkskunde, Muziek en gezegdes. In 4 teams gingen we de strijd met elkaar aan.


 

 

 

 


 

 

 

 

Een gezellig hapje en drankje tussendoor maakte de avond compleet. Na een spannende strijd is team Harry uiteindelijk winnaar geworden. En voor de volledigheid team Harry bestond uit Carla v.d. Geest, Fred Brand, Ina Mollers, Cora van Dijk en Harry v.d. Burg.


 

 

 

 

 

Na afloop werd er nog een gezellig drankje gedaan in de bar van het Spant. Bedankt dames van de evenementencommissie!