Nieuws

Internationale dag van het Tafeltennis op 6 april

Zaterdag 6 april was competitiezaterdag bij onze vereniging.

Daarvoor startte om 11 uur de jeugdtraining door Bjorn en Lennert. Toevallig een iets kleiner groepje dan normaal was deze internationale dag van het Tafeltennis aanwezig. De training was er niet minder om en de aanwezige kinderen kregen op een leuke gezellige manier allerlei spelletjes voorgeschoteld. Natuurlijk allemaal gericht op bewegen, richten, mikken enzovoort.

Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een lekkere smiley.

 

 

 

 

 

 

Het competitieteam was in de tussentijd al begonnen. Leon, Merit en Dylan speelden in een apart vak. Natuurlijk mochten de tegenstanders daar inspelen en werd er om 12 uur begonnen aan de echte wedstrijden. Uiteindelijk werd het 6-4 voor Play Fair. Nog 2 wedstrijden te gaan. Op kop maar met 1 punt. Zouden ze het gaan redden?

Bij de twee uitwedstrijden wensen we ze natuurlijk heel veel succes!!

Scholierentoernooi wordt tafeltennisclinic!

Woensdagmiddag 6 februari stond het Scholierentoernooi op de agenda. Al een aantal weken werden de scholen benaderd met de digitale uitnodigingen voor dit evenement. Het blijkt maar weer dat het ouderwetse briefje volgens ons beter werkt want het aantal aanmeldingen was heel minimaal. Afgelopen weekend waren dat er 4, gisteravond waren dat er 8 en vanmiddag waren er uiteindelijk 20 kinderen aanwezig.

Voor de organisatie was dat improviseren geblazen. Gelukkig genoeg tafels opgezet (12). De robot en de spelletjes vonden een plek op de verschillende tafels. De kinderen werden in groepjes gedeeld en wisselden langs alle tafels. Halverwege kwamen er nog een aantal Syrische jongetjes die graag mee wilden doen. Op blote voeten kregen ze op de vrije tafels privéles. Het kleine broertje vermaakte zich met de vele balletjes die over de grond rolden.

Lennert heeft de kinderen een leuke warming-up gegeven waar ze al een hoop lol aan beleefden. Arnold beheerde de robot, Laura en de moeder van Carlos liepen daar waar hulp nodig was.

Natuurlijk werd de middag afgesloten met het bekende rondje om de tafel. Alle afvallers gingen langs de wedstrijdtafel voor een beker limonade. Een spannende strijd volgde tussen Carlos, Joec en een jongetje van de Kleine Wereld. Uiteindelijk zorgde Lennert ervoor dat het jongetje deze activiteit won. Maar winnaars waren ze allemaal. Met een mooi gekleurd balletje en een kaartje waarmee je kan komen trainen ging uiteindelijk iedereen tevreden huiswaarts.

Geen toernooi maar wel een geslaagde middag!

Jeugd start 2019 met Glow in the dark!

Zaterdag 5 januari ging de groep jeugd met elkaar op stap. Onder leiding van Lennert en Bjorn zijn ze naar Aalsmeer gegaan voor een gezellig potje midgetgolf Glow in the Dark.

Fanatiek werden er 15 holes gespeeld, wat een hoop lol opleverde. Daarna werd er heerlijk gesnackt met elkaar.

Leon en Zoey werden de winnaars van die middag.

Nieuwjaarstoernooi met verrassende winnaar

Vrijdag 4 januari werd het Nieuwjaarstoernooi georganiseerd. De organisatie was dit jaar overgegaan in handen van Hans v. Leeuwen. Nieuwe organisatie, nieuwe opzet en een verrassende winnaar.

De dubbelspelen waren hetzelfde, de loting van de partners en tegenstanders anders. Het plezier was er niet minder om. Met een hoop glijwerk werden de rondes gespeeld. De vloer was in de olie gezet waardoor het normaal weer mooi stroef zou worden. Nu was het op sommige plekken heel glad en best wel gevaarlijk. Dus voorzichtig werd er door iedereen gespeeld.

Een pauze zorgde ervoor dat nieuwe en oude gezichten kennis met elkaar maakten. Na afloop werd er door Ellen en Arenda de champagne rond geserveerd en werd er door de vervangende voorzitter Emiel een mooi openingswoordje gedaan. Hans maakte daarna bekend wie de winnaars waren. De eerste prijs, de grootste zak drop, ging naar Harry, oud-lid, Vriend van Play Fair en trouwe volger en supporter. Onder luid applaus werd de zak drop uitgereikt. De winnaar van het toernooi werd Tanja, zij is nog niet zo lang lid bij ons en deed voor het eerst mee. De derde zak werd geloot voor alle deelnemers en daar werd Hans Brand de winnaar van.

2019 is van start, voor sommige, een moeilijke start. We wensen iedereen een sportief maar vooral gezond 2019 toe.

 

 

Kersttoernooi 2.0 is succesvol ontvangen!

Het aloude Kersthandicaptoernooi is vervangen door het Kersttoernooi 2.0. Vrijdagavond 14 december stonden 3 Ultimate tafels klaar en 30 spelers. Leden, vrienden en introducees waren deze avond richting het Spant vertrokken om een gezellige avond met elkaar door te brengen. De evenementencommissie heeft een nieuw format bedacht en dit is goed ontvangen door iedereen. Drie Ultimate tafels stonden in de Spantzaal dat betekent 3 x 4 tafels dus toch alle 12 tafels.

 

 

 

 

 

 

In 3 verschillende poules wordt er gespeeld om iedereen op zijn eigen niveau zoveel mogelijk plezier te laten beleven. Halverwege was er een pauze waar de (dat dan wel weer) bekende lootjes werden verkocht. Binnen korte tijd waren de lootjes er doorheen en na afloop werden de winnende lootjes getrokken en de prijswinnaars bekend gemaakt van het toernooi.

 

 

 

 

 

 

De winnaar van tafel 1 waren Bjorn en Freddy, Lennert en Remco waren goede 2e.

De winnaar van tafel 2 waren Rik Owel met zijn vader Bram en hier waren Hans Brand en Martin de nummer 2.

De winnaar van tafel 3 waren Hans v. Leeuwen en Maaike en Sanne en Sylvia waren hier de nummer 2.

 

 

 

 

 

 

De winnaars wonnen lekkere zakken met snoep.

Bij de loterij was Martin de grote winnaar met wel 6 prijzen waaronder een grote fles Jägermeister!

Kersttoernooi bij de Jeugd

Zaterdag 15 december was het tijd voor de jeugd. Vijftien kinderen waarvan leden en introducees hebben meegedaan aan een Kersttoernooi met allerhande spelletjes. Spelletjes zoals de tafeltennissjoelbak, de mikbak, met speciale batjes, met een hoge kast in het midden en mikken met pittenzakken. De kinderen konden zelf op een groot papier hun stand invullen. En natuurlijk controleerde ze elkaar of dat wel eerlijk ging. Veel plezier en pret was verder het hoofdbestanddeel van deze middag met na afloop lekkere kinderchampagne met oliebollen en krentenbollen. Daar werd volop van gesmuld.

 

 

 

 

 

 

Ook hier waren winnaars aan het eind van het toernooi. Zoey en Noa mochten samen een mooie beker in ontvangst nemen.

Op een prettige manier nemen we zo afscheid van 2018 en starten we op 4 januari met het Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe!

 

Mooie ervaring voor Merit tijdens kwartfinale NJM

Afgelopen zondag heeft Merit de kwartfinale gespeeld in Almere van de Nationale Jeugdmeerkampen. Onder begeleiding van Lennert ging ze de strijd aan tegen 5 andere pupillen meisjes uit alle delen van Nederland. Dat was best wel een spannende ervaring.

Mooie wedstrijden werden gespeeld, spannende wedstrijden waarvan uiteindelijk één partij kon worden gewonnen. Dat betekent dat ze niet door is maar zeker een ervaring rijker.

Volgend jaar volgen er weer nieuwe kansen.

Kampioenschap voor het jeugdteam!

Halverwege de competitie hielden we er al een klein beetje rekening mee dat het jeugdteam misschien kampioen zou worden. Na spannende laatste wedstrijden is het dan toch gelukt. Het jeugdteam is kampioen geworden met zijn allen.

Precies een jaar speelt deze groep competitie. Best een groot team, maar dit was om te wennen of iedereen het wel leuk zou vinden. Waar bij sommige het balletje de goede kant op rolt was het voor Lieke duidelijk dat dit het niet zou worden. Ze gaat het tafeltennis omruilen voor paardrijden en we wensen haar daar natuurlijk heel veel plezier bij. Daarentegen is het voor Leon en Merit duidelijk geworden dat ze dit wel heel leuk vinden. Leon heeft dit seizoen 100% gespeeld en is toe aan een stap hoger. Met hem zeker ook Merit en Dylan die het niveau ook heel goed aankunnen. Zoey en Bjarne kunnen nog heel veel leren en zullen volgend seizoen dat proberen mee te pakken.

Een prachtig resultaat is er behaald door dit team die vandaag nog 5 punten moesten halen. Jeugdleider Lennert had niet verteld wanneer ze kampioen zouden worden om de spanning er een beetje af te houden. Maar na het behalen van het 5e punt was het dan zover. Uiteindelijk werd het vandaag 6-4. Na afloop werd er gezellig wat lekkers gegeten en gedronken door de winnaars.

 

 

 

 

 

 

Morgen vertrekt Merit onder leiding van Lennert naar de Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. De kwartfinales worden daar gespeeld in elke leeftijdsgroep. Merit komt morgen uit bij de meisjes pupillen en zal daar op hoog niveau tegen de andere meisjes kunnen spelen. We wensen haar daar veel succes bij!

 

Ook Arie en Marc halen hun kampioenschap binnen!

Vrijdag 23 november was de laatste avond van de competitie voor de senioren. Wel 7 thuiswedstrijden stonden op het programma. Duo 1, Marc en Arie, waren zonder te spelen al kampioen geworden. Sabine speelde de laatste wedstrijd samen met Marc omdat Arie voor school een belangrijk programma had staan. Samen haalde ze nog 3 punten binnen. Toen Arie later in het Spant verscheen kregen ze uit handen van de Voorzitter hun verdiende bloemen.

Verder speelde er nog een aantal teams voor behoud in hun klasse. Team 1 haalde dat binnen, duo 4 deed dat ook. Team 2 sloot de competitie af met een 8-2 overwinning. Toen vandaag de tegenstander hun uitslag invulde bleek ze gelijk te zijn geëindigd. De uit en thuis werd 6-4 en 4-6. Dus dat betekende punten tellen. De wedstrijdbriefjes werden opgezocht en na de telling heeft Play Fair een positieve winst en zijn ze uiteindelijk op een 4 plek geëindigd.

Jammer dat het duo 3 team voor de 2e keer op hun tegenstanders hebben staan wachten die niet op kwamen dagen. Daar zal nog actie op worden ondernomen.

Het jeugdteam kan nog steeds kampioen worden en speelt volgende week hun laatste thuiswedstrijd. Dat zal spannend worden. We hopen op wat toeschouwers volgende week om het jeugdteam aan te moedigen. Er is daarnaast ook ruimte om vrij te spelen vanaf 13.00 uur.

Dus de moeite waard om even langs te komen!

Het eerste kampioensteam is al bekend

Afgelopen vrijdag hebben Fred Brand en dochter Sabine Brand de bloemen al in ontvangst kunnen nemen. Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn ze niet meer in te halen.

Natuurlijk feliciteren we Fred en Sabine en wensen ze veel succes volgend seizoen in de 1e klas van de duo competitie.

Autorijschool Drechtland wint Bedrijventoernooi

Geen drukke avond was het bij het 2e deel van ons Bedrijventoernooi. En dit had te maken met de Herfstvakantie waarin dit toernooi werd georganiseerd. Een volgende keer zal geprobeerd worden om daar rekening mee te houden.

Dat het daarom minder spannend of minder gezellig zou zijn is gelukkig niet het geval. Er werden weer leuke poules gespeeld in zowel enkel als dubbel spel. De winnaars van de Voorjaarseditie Slijterij Bouwmeester namen het op tegen de winnaars van eerdere uitgave Kwekerij Heemskerk. Maar ook Sushi Ran en Heemskerk Sport waren weer aanwezig. Nieuw deze editie waren de dames die uitkwamen voor Autorijschool Drechtland. Goede bekenden van de vereniging, Irene en Jacqueline, die het zeker nog niet verleerd waren.

 

 

 

 

 

 

 

Helemaal vanzelf ging het niet maar uiteindelijk waren zij toch de beste van deze avond. Zij namen de prijs en een consumptie aan van wedstrijdleider Lennert en sloten daarmee een gezellige avond af. Sommige speelden daarna nog even vriendschappelijk tegen elkaar. Waarna er dan toch gedoucht werd en gezellig met elkaar een drankje werd gedronken.

Voor de volledigheid volgt hier nog de uitslag:

1e Autorijschool Drechtland; 2e Kwekerij Heemskerk; 3e Slijterij Bouwmeester; 4e Sushi Ran; 5e Heemskerk Sport 1 en 6e Heemskerk Sport 2.

 

Natuurlijk hopen we dat de bedrijven die deze keer niet konden de volgende keer weer aantikken. Dit evenement geeft mensen van buiten af de gelegenheid om weer eens op een leuke manier achter de tafel plaats te nemen. Als je geïnteresseerd bent kun je altijd informatie inwinnen via onze website of Facebookpagina.

De datum voor volgend jaar is al gepland: Vrijdag 31 mei gaat het worden. Zet alvast maar in je agenda!