Nieuws

FAIR 2021: wederom digitaal met carport-inloop avonden

Op zaterdag 9 oktober 2021 is de Fair Finale. In de middag vanaf 15:30 uur zullen de trekkingen van de loterijen en de uitslagen van de veiling bekend maken. Dat zal live op internet te volgen zijn.

Veiling

De veiling loopt digitaal vanaf half augustus. We hebben vorig jaar al veel leuke dingen voor de veiling gezien en hopen dat dit jaar weer te herhalen. Dingen die we als leden zelf kunnen organiseren of aanbieden zijn natuurlijk het leukst. Laat je brein eens knarsen en laat weten wat jij zou kunnen aanbieden!?

Kluis, Loterijen en Stroopwafels

 

 

 

 

 

 

Wat we niet veranderen zijn de verschillende Loterijen, het Kluisspel en de Stroopwafelverkoop. Deze onderdelen horen ondertussen bij Play Fair en daar gaan we natuurlijk allemaal ons steentje aan bijdragen.

Iedereen die suggesties heeft om te organiseren, mee te doen of te geven voor de veiling, kan dat mailen naar rommelfair@ttv-playfair.nl of bespreken met Carin, Hans van Leeuwen, Hans Brand of Fred Mollers.

De woensdagmiddag – senioren – groep is weer gestart

De woensdagmiddag seniorengroep is weer enthousiast begonnen. Dit initiatief van Arnold is ondertussen een vast onderdeel van de club geworden en de deelnemers laten hun uurtje beweging maar zelden lopen. Er is dus een vaste opkomst op woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur.

Er is echter nog wel ruimte voor groei, daarom zijn er posters en flyers gemaakt die op diverse plaatsen in Leimuiden en Rijnsaterwoude worden verspreid (dorpshuis, sportbar, dokter, fysio, pedicure, etc). Want als we de groep wat kunnen laten groeien, biedt dat ook mogelijkheden om de activiteiten uit te breiden.

En nu de Spantbar ook weer open mag, maken we natuurlijk weer gebruik van de “derde helft”.

Dus als je tijd, zin en energie hebt om een uurtje gezellig bezig te zijn: kom gerust langs op woensdagmiddag. Voor informatie mag je ook een mail sturen naar Hans Brand via pr@ttv-playfair.nl of bellen met Arnold Heuzen op 06-4592 7880.

Geen clubkampioenschappen, wel handicapcompetitie op vrijdagavonden

Er zijn nog veel onzekerheden voor de komende tijd. We mogen nog geen toernooi organiseren, er is nog geen publiek in de zaal toegestaan en een clubdag met ontbijt mag ook nog niet. Omdat we niet weten wanneer welke versoepelingen worden doorgevoerd heeft het bestuur besloten om de clubkampioenschappen dit jaar niet door te laten gaan.

Maar wat kunnen we wél doen was dan de vraag? Uiteindelijk zijn we op het volgende uitgekomen. De clubkampioenschappen worden geschrapt. Het Familietoernooi wordt verschoven (voorlopig) naar zaterdag 10 juli. Maar we gaan wel een handicapcompetitie houden in de komende weken op vrijdagavond van 20:30 tot 22:30 uur.

In zo’n handicapcompetitie speel je wedstrijden waarbij je punten voor moet geven of krijgen. Via een schema en de ELO-ranking hebben we iedereen ingedeeld in een bepaalde groep. Je speelt 2 games tot 21, lekker even terug in de tijd of voor de jongeren onder ons, een nieuwe ervaring om tot de 21 te spelen (serveren is dan om de 5 punten).

Iedereen is welkom om hieraan mee te doen. Kan je een keer niet, geen probleem. Ben je er alle weken, dan levert dat bonuspunten op. Aan het einde van deze periode zullen er cadeaubonnen klaar liggen voor de winnaars. Die bonnen hebben we bij onze lokale middenstanders aangeschaft.

Natuurlijk hopen we hiermee zoveel mogelijk leden naar het Spant te krijgen. Reserveren hoeft niet, omdat we niet bang zijn dat we zomaar 30 leden op de vrijdagavond binnen zullen krijgen. Wel wordt er een presentielijst bijgehouden.

Vanaf 19 mei gaan we weer spelen

Eindelijk is het zover. De batjes en balletjes mogen weer uit de kast. Er zijn een paar spelregels – die we nog kennen van het afgelopen jaar – waar we ons aan moeten houden. En het is natuurlijk ook erg jammer dat de Spantbar van Patrick en Dunja nog dicht is, want naast het tafeltennissen komen we tenslotte ook om gezellig even te kletsen en de week door te nemen, toch?

Even op een rijtje wanneer we beginnen:

  • Woensdag 19 mei  start de seniorengroep als eerste, van 15:00-16:00.
  • Vrijdagavond 21 mei kan er weer getraind worden van 20:30-22:30.
  • Zaterdag 22 mei traint de jeugd o.l.v. Lennert en Arie van 10:00-11:30.
  • Dinsdag 25 mei traint de jeugd o.l.v. Björn en Arjo van 18:30-20:00 en
    daarna spelen de senioren van 20:00-21:30.

Er gelden wel nog een aantal beperkingen en regels. Die staan in het coronaprotocol – die kun hier downloaden en lezen en hangt ook op het prikbord in ’t Spant. Belangrijk: draag een mondkapje op de momenten dat je niet speelt en hou er rekening mee dat kleedkamers en douches nog gesloten zijn. Omdat we een kleine vereniging zijn doen we geen reservering vooraf, maar er wordt wel weer geregistreerd wie er aanwezig waren (zowel voor senioren als junioren).

Play Fair op de Koningsspelen van De Lei

Op 23 april heeft Play Fair een onderdeel ingevuld van de Koningsspelen van basisschool De Lei. De vijverzaal van ’t Spant was ingericht met veel tafeltennis-achtige spelletjes waarmee de kinderen van de groepen 3 en 4 zich heerlijk konden uitleven.

 

 

 

 

 

 

Het meest populair was natuurlijk de tafeltennisrobot waarbij de balletjes opgevangen moesten worden. Maar ook andere spelletjes vonden gretig aftrek, zoals het ballonnen-badminton, balletjes in de piramide stuiteren of in de caviabak rollen, balletjes in een paraplu slaan, enzovoort. En sommige talenten konden zelfs een beetje echt tafeltennissen met Arnold, Ton of Hans. Het enthousiasme was groot en het organiseren van deze lessen is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Nieuwe Leden van Verdienste

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 april jl. zijn 3 leden van Play Fair benoemd tot Lid van Verdienste. Dat zijn leden die zich gedurende lange tijd en/of op een bijzondere manier hebben ingezet voor de vereniging. Fred werd ‘overvallen’ tijdens het klussen en Piet en Ton tijdens de digitale vergadering, waarbij ze live het speldje en aandenken kregen uitgereikt door respectievelijk partner Antoinette en dochter Sjoukje.

Fred maakt al 24 jaar deel uit van de Rommelfaircommissie en was voor die tijd al de spreekmeester en raddraaier op de fair. Hij heeft 8 jaar in het bestuur gezeten en heeft in de jaren tachtig ook vier jaar het clubblad gemaakt.

Piet heeft vanaf het eerste jubileum de kar getrokken in de jubileumcommissies, heeft in de jaren 80 nog enkele jaren in het bestuur en de rommelfaircommissie gezeten en is zo mogelijk vaste scheidsrechter bij de clubkampioenschappen.

Ton heeft al zolang de materialencommissie bestaat, naar schatting zeker 46 jaar, daar deel van uitgemaakt en heeft al heel wat klussen voor de vereniging geklaard.

Alle drie van harte gefeliciteerd. Jullie worden toegevoegd aan het volgende rijtje: Arnold Heuzen, André van Zon, Antoinette de Jong, Cora van Dijk, Laura van der Meer, Hans Brand en Jos de Graaf. Daarnaast hebben we nog de leden van verdienste die ook erelid zijn: Harry Heuzen, Ruud Mollers en Hans van Leeuwen én de erevoorzitter Mars de Rijk.

Digitaal samenzijn Play Fair jeugd

We mogen al twee en een half maand niet meer tafeltennissen. In deze tijd zien de jeugdleden elkaar ook minder. Om elkaar toch te zien en te spreken hebben we woensdag 24 februari een digitale lockdown bijeenkomst georganiseerd. Arie en Lennert hebben met een aantal jeugdleden gevideobeld. Middels een kleurrijke presentatie vertelden onze jeugdleden hoe het met hen ging. Ook Arie en Lennert hadden een paar leuke nieuwtjes. Zoals dat Arie een nieuwe woning heeft in Leimuiden en dat Lennert in 2022 gaat trouwen. Hierna was er een supermoeilijke lockdown quizzz. Met het platform “Kahoot” gaven de kinderen antwoord op de volgende vragen. Hoe oud zijn Arie, Lennert en Bjorn bij elkaar? En: wat is de officiële hoogte (cm) van een tafeltennisnetje? Na 15 van zulk soort vragen hadden we een winnaar! Joec van der Voort was de beste. Hij had 10 van de 15 vragen goed. De eerste prijs is een frikandel XXL. Deze prijs mag hij in ontvangst nemen wanneer de Spantbar van Patrick weer open is.

 

 

 

 

 

 

Ondertekend door Arie en Lennert.

Wat brengt 2021 ons?

… zo konden we vorig jaar nog beginnen. Al vele jaren starten we op de eerste vrijdag van het jaar met het Nieuwjaarsdubbelspeltoernooi, maar dit jaar niet. Op dit moment zijn de deuren van onze Sporthal ’t Spant op slot. Geen gezellig toernooi en geen start met een woordje van de voorzitter en een glaasje champagne. Dan maar op deze manier.

Natuurlijk wens ik iedereen, leden, vrienden, adverteerders en alle belangstellenden een gezond en sportief 2021!

Hoe dat gaat verlopen weet nog niemand. Natuurlijk hopen we eind van deze maand weer te mogen trainen, waarna misschien later ook de competitie kan worden gestart. Maar daarvoor zijn we afhankelijk van hoe alles gaat verlopen. Natuurlijk zijn en worden er wel plannen gemaakt voor dit nieuwe jaar. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei staan de festiviteiten op de agenda voor ons – nu 61 jarig – jubileum. De jubileumcommissie houdt nauwlettend in de gaten of dit doorgang kan vinden. De Fair 2021 is nu gepland op zaterdag 25 september. De Faircommissie gaat al snel weer van start met het uitwerken van de plannen, want zo’n Fair staat er niet zomaar.

Afgelopen december zijn we gestopt met ons Clubblad Fairtelsels. Onze adverteerders zijn hierover geïnformeerd en een aantal zijn direct ingestapt op onze nieuwe mogelijkheden, een mooie advertentiecarrousel op onze website en/of een plekje in onze Nieuwsbrief. Niet alle adverteerders hebben direct stappen ondernomen – dat snappen we in deze gekke tijd – maar we hopen ze op een later moment weer bij onze club te verwelkomen. Natuurlijk mogen andere bedrijven daar ook op reageren. Zoek contact met onze pr-man en u krijgt zo snel mogelijk te horen wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Verder zijn we op zoek naar een bedrijf die zijn naam zou willen verbinden met onze club via shirtsponsoring. Er zijn verschillende mogelijkheden en we hopen in de toekomst daar toch wat mee te kunnen doen.

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen! Laten we hopen dat we straks gezond en wel terug kunnen naar het normale en we elkaar weer achter de tafel kunnen ontmoeten.

Een sportieve groet, Laura van der Meer, voorzitter.

Laatste Fairtelsels en nieuwe advertentie-mogelijkheden

Na 46 jaar gaan we afscheid nemen van de oude vertrouwde, papieren Fairtelsels. Het eerste boekje (je kunt het hier downloaden) verscheen in december 1974, met een afbeelding van veelvoudig Nederlands kampioen Bert van der Helm. De naam Fairtelsels is in januari 1976 bedacht door Harry Heuzen. Het laatste boekje zal een speciale uitgave zijn die verschijnt in december 2020. Dat wordt een mooie terugblik op 46 jaar Fairtelsels, de redacteuren, de rubrieken, de adverteerders, leuke stukjes en veel namen uit de rijke historie van Play Fair zullen langskomen. Het wordt in grote oplage gedrukt om te kunnen uitdelen bij de viering van ons 60-jarig jubileum volgend jaar.

Niet meer opmaken, kopiëren, nieten, bezorgen, …

… dat zal Linda en Laura nog heel wat uurtjes schelen,

dus beide dames: super bedankt voor die vele jaren inzet om het boekje te vullen, maken en bezorgen!

 

 

 

Vanaf nu zal het nieuws van de vereniging alleen nog via de digitale Nieuwsbrief worden verspreid. Dat betekent ook dat we onze trouwe adverteerders de mogelijkheid bieden om een advertentie te plaatsen op de website en/of in de Nieuwsbrief. Op de homepage zal een carrousel komen met advertenties. En in de Nieuwsbrief zal daarvoor tussen de berichten ruimte worden gemaakt. Als je interesse hebt om een advertentie te plaatsen op de site of in de Nieuwsbrief, neem dan contact op met pr@ttv-playfair.nl.

Daarnaast willen we de mogelijkheden onderzoeken voor shirt-sponsoring. Geïnteresseerden kunnen hun logo’s op nieuwe shirts laten drukken, met een looptijd van 3 jaar. Dit is nieuw voor Play Fair, maar wel weer een leuke ontwikkeling. Dus als je iemand of een bedrijf kent dat geïnteresseerd zou kunnen zijn, laat het dan vooral weten.

Verenigingsontwikkeling

De NTTB voert momenteel gesprekken met verschillende verenigingen met als doel om samen te kijken naar de sterke en zwakke punten van een vereniging en welke plannen er kunnen worden gemaakt om de club zich (weer) te laten ontwikkelen. Op 26 november hebben Arenda, Antoinette, Wim v Egmond, Lennert, Emiel en Hans Brand in een digitale bijeenkomst gesproken met Ineke de Graaf, coördinator verenigingsontwikkeling bij de NTTB. Dit is een initiatief dat voortkomt uit het Nationaal Sportakkoord.

Het was een verfrissend gesprek, waarbij we hebben gesproken over het karakter van onze vereniging (open, dorps, gezellig), de samenstelling van de leden, de leeftijdsopbouw en dat soort zaken. De belangrijke vraag was: waarin willen we groeien? Wat zouden we de komende jaren willen bereiken als Play Fair? We weten allemaal dat het tegenwoordig moeilijk is om jeugd vast te houden en dat de gemiddelde leeftijd steeds hoger wordt. Play Fair wil graag als eerste nadenken over hoe de middengroep (tussen 30 en 55 jaar) te versterken  en vervolgens hoe de jeugd vast te houden én hoe de betrokkenheid van mensen bij Play Fair te verhogen. Het bestuur zal met een aantal mensen uit de vereniging en hopelijk met een beetje ondersteuning van de NTTB proberen deze plannen concreter te gaan maken.