Nieuws

Scholieren lekker bezig op Kindertafeltennisfeest 2024

Op vrijdag 1 maart heeft MJ Tafeltennis de gymlessen verzorgd voor de schoolkinderen van de Lei.  Enthousiaste reacties volgden en er zouden daarna veel kinderen meedoen aan het Kindertafeltennisfeest, wat al jarenlang door onze vereniging wordt georganiseerd.

Vrijdag 8 maart om 14:00 uur stonden de tafels in de gang klaar om zo snel mogelijk opgezet te worden want om 14:15 kwamen de kinderen binnen gelopen. Sommige hadden zich keurig aangemeld maar het overgrote deel meldde zich spontaan. De 21 kinderen uit groepen 5 en 6 werden in 5 poules ingedeeld, waarna ze met behulp van een vrijwilliger van onze vereniging de wedstrijden gingen spelen.

In de tussentijd waren Arnold en Ton bezig om alle spellen klaar te zetten voor de groepen 3 en 4 die iets later zouden starten. Om 15:15 uur startten 20 kinderen met de tafeltennisspelletjes daar.

Op dat moment was bij de andere kinderen de 1e ronde gespeeld en waren de poulewinnaars bekend. Die werden bij elkaar gezet en gingen daarna de strijd aan met elkaar. Er werden al prachtige partijen gespeeld door kinderen die niet op tafeltennis zitten (maar dat best zouden kunnen). Ook de andere kinderen speelden een vervolgpoule, allemaal zo goed mogelijk op sterkte ingedeeld.

Ton en Arnold hadden de groepen 3 en 4 prima onder controle en het was een enthousiasme ten top bij iedereen. Ook het rondje om de tafel werd nog ingezet omdat de finalepoule langer duurde dan de andere poules.

Tegen 16:30 uur was de laatste wedstrijd gespeeld en waren de winnaars bekend. Bij groepen 3 en 4 werden Selina (110 punten) en Jasmijn (107) de winnaars. Sven werd eerste bij de groepen 5 en 6 en Tygo kreeg de tweede prijs. Omdat er geen kinderen uit de groepen 7 en 8 waren, gingen die prijzen naar de 2 meisjes die zich heel dapper staande hielden tussen alle jongens. Iris had alle partijen in de vervolgpoule gewonnen en kreeg de eerste prijs en Feline de tweede prijs. Daarna volgde nog een mooie groepsfoto!

Sarah en Fenna van onze vereniging deden mee en begeleidden op volwassen wijze hun eigen poule. De moeders Janneke en Chantal waren ook hard nodig om een poule te begeleiden. Net zoals Piet, Antoinette, Hans en Laura, en Pepijn die na zijn schooltijd nog een handje kwam helpen.

Alle vrijwilligers voor deze middag ontzettend bedankt.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daverende clubdag

Ontbijt

De voorzitter Laura memoreerde het nog even: Play Fair bestaat 64 jaar en voor zover bekend is er altijd een clubdag met gezamenlijk ontbijt geweest. Een geweldige traditie dus die we nog lang in stand gaan houden, want de belangstelling was groot met leden en partners en kinderen, jeugd met hun ouders en de leden van de woensdagmiddaggroep. Met een groep van in totaal ruim 60 mensen was het een reuze gezellig ontbijt dat door alle aanwezigen enorm werd gewaardeerd.

Aan het eind van het ontbijt werden de Kampioensdiploma’s uitgedeeld aan de teams die vorig jaar kampioen zijn geworden. Daarna werd de Prestatieprijs uitgereikt voor de speler – junior of senior – die in de competities in het afgelopen jaar de hoogste scores wist te halen. Dit jaar was deze voor Pepijn Potters die geen competitiewedstrijd heeft verloren in beide competities in 2023 en dus een 100% score had.

Tenslotte is er jaarlijks de Mars de Rijk-aanmoedigingsprijs. Die was dit jaar voor Emiel Bunck, de penningmeester van onze club. Ondanks ziekte bij zijn vrouw en bij hemzelf blijft hij voor de club aan het werk en wij hopen hem hiermee een kleine ondersteuning te hebben gegeven om op een positieve manier vooruit te blijven kijken.

Na het vlot opruimen van de ontbijtzaal én het inrichten van de speelzaal konden de finales van de clubkampioenschappen beginnen.

Clubkampioenschappen 2024

In de afgelopen weken zijn er voorrondes gespeeld in verschillende categorieën bij de jeugd, senioren en woensdagmiddaggroep waarna de Clubkampioenschappen werden afgesloten met alle finales tijdens onze Clubdag. De wedstrijdleiding was dit jaar in handen van de twee jonge wedstrijdsecretarissen. Tim en Arie hebben de indelingen gemaakt, de prijzen gekocht en alles voor iedereen zo goed mogelijk proberen te regelen. Ook op de wedstrijddag zelf hadden ze de leiding en dat verliep allemaal prima. Complimenten dus!

Om 13:00 uur startten de finales, meestal twee partijen tegelijk en af en toe een enkele finale omdat een aantal personen meerdere finales moesten spelen. Pepijn Potters spande de kroon met 4 finales, 2 bij de jeugd en 2 bij de senioren, die hij vervolgens ook allemaal nog wist te winnen. Hieronder volgen alle winnaars:

Jeugd dubbel B: 1e Noa Remmelts en Fenna van der Steeg – 2e Sarah Potters en Jake Stokman

Jeugd dubbel A: 1e Pepijn Potters en Joec van der Voort – 2e Zoey Remmelts en Carlos Godwaldt

Jeugd enkel C: 1e Stijn van der Merché – 2e Lucas van Nieuwpoort

Jeugd enkel B: 1e Sarah Potters – 2e Noa Remmelts

Jeugd enkel A: 1e Pepijn Potters – 2e Carlos Godwaldt

Senioren woensdagmiddag dames: 1e Lia Petit – 2e Djoeke de Wagenaar

Senioren woensdagmiddag heren: 1e Johan van der Meer – 2e Theo Zandvliet

Senioren mixdubbel: 1e Arie Roos en Sabine Brand – 2e Hans Brand en Laura van der Meer

Senioren dubbel B: 1e Ton Brand en Hans Brand – 2e Irene van der Burg en Rik Owel

Senioren dubbel A: 1e Pepijn Potters en Bjorn van der Voort – 2e Sabine Brand en Fred Brand

Senioren enkel B: 1e Pepijn Potters – 2e Hans Brand

Senioren enkel A: 1e Arie Roos – 2e Sabine Brand

Foto’s

Via het menu (de 3 streepjes) linksboven kun je foto’s downloaden.

Lennert Lid van Verdienste

Onze jeugd heeft op 23 december het seizoen afgesloten. Daarbij organiseerde Lennert Eikelenboom zijn laatste toernooi voor onze jeugd.
Nadat Lennert de prijswinnaars had bekendgemaakt werd hij verrast door voorzitter Laura. Lennert is volgend jaar 25 jaar lid, waarvan 15 jaar als jeugdtrainer en 5 jaar als bestuurslid. Voor Play Fair is dat reden genoeg om hem “Lid van Verdienste” te maken. De vereniging vindt het jammer dat hij stopt als jeugdtrainer, maar is ook blij met Arie als opvolger. De jeugdspelers verrasten Lennert met een mooie kerstkaart met een cadeaubon, waarna Lennert iedereen trakteerde op een drankje in de Spantbar.

Eerste voorGAAF toernooi druk bezocht

Arie en Tim hebben flink aan de bel getrokken om leden en vrienden van Play Fair te verleiden om aan dit toernooi mee te doen. En met succes, want met zo’n 24 deelnemers was de zaal goed gevuld. Het was een leuke mix van vrienden, woensdagmiddagspelers, recreatiespelers en competitiespelers. Er werden partijen gespeeld met games tot de 21. En afhankelijk van je ranking kreeg je een aantal punten voor (of tegen). Er werd gestart met 4 poules waarvan de beste 16 doorgingen naar de volgende rondes. Vanaf daar was het een afvalrace.

De laatste vier waren Fred van der Meer, Arnold, Mike en Arie. Fred en Arnold speelden om de derde en vierde plaats. Daarbij trok Arnold net aan het langste eind en moest Fred genoegen nemen met de chocoladeletter als vierde prijs. De finale ging dus tussen Arie (niet verrassend) en Mike (heel verrassend). Mike had daarvóór in de halve finale al Arnold verslagen en speelde een top-wedstrijd tegen Arie. Maar uiteindelijk was Arie een maatje te groot en haalde de eerste plaats binnen.

Fair 2023 beter bezocht dan voorgaande

Het was gezellig druk in het Spant op zaterdagmiddag 28 oktober. Misschien hielp het matige weer een handje mee. Maar het succes van vorig jaar heeft waarschijnlijk ook meer mensen en vooral kinderen naar de Fair getrokken.

Er was veel ruimte voor leuke activiteiten voor kinderen en jongeren. De jongste kinderen kochten grif de ‘bingo-kaarten’ waarmee ze verschillende spellen konden doen en aan het einde nog een traktatie toe kregen. Ze lieten een tattoo zetten bij Esmee en Myrna. Deden enthousiast mee met de sjoelcompetitie. En vermaakten zich met de verschillende tafeltennis- en andere spellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen kon voordat men naar huis ging, bij de bloementafel zelf een boeket maken of een bosje kopen om mee te nemen.

Natuurlijk was er ook ruimte voor tafeltennis: spelen tegen de robot, je smash-snelheid meten of schuiftafeltennissen spelen. En dit jaar was er ook een darthoek voor een kleine dart-competitie.

 

 

 

 

 

 

Er was een gezellige hoek voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart (uit de “heel Play Fair bakt”-wedstrijd). Of anders een biertje, wijntje of frisje, terwijl de kinderen zich vermaakten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel Play Fair bakt

De wedstrijd “Heel Play Fair bakt” heeft dit jaar 10 taarten opgeleverd die zijn gekeurd en vervolgens bij de koffie zijn verkocht. De taarten zijn beoordeeld en geproefd door een onafhankelijke jury bestaande uit Janneke Potters en Bianca Klock. Bij de jeugdinzendingen was de red velvet taart van Zoey de allerbeste, met nog eervolle vermeldingen voor Sarah en Fenna. Bij de senioren kwam de hartige taart van Laura als mooiste en lekkerste uit de bus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaste onderdelen

Daarnaast waren er, als vanouds, de vaste onderdelen:

  • Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreide folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn altijd 20 winnende nummers in omloop). Er zijn dit jaar 150 folders gecontroleerd (van de 2600 die zijn uitgedeeld), maar helaas is de kluis niet opengegaan.
  • Stroopwafelverkoop: de kakelverse Goudse stroopwafels. Maar liefst 864 pakjes stroopwafels zijn er van de hand gegaan.
  • De inteken-loterij met zes diners, gesponsord door lokale restaurants: De Parel, Bij René, Prik en Proost, Aqua, De Dyck en Cafetaria Van Geffen.
  • De inteken-loterij met twee grote levensmiddelentassen, gesponsord door Jumbo Nieuw-Vennep en nog twee kleine tassen.
  • De grote loterij. Deze was niet helemaal uitverkocht: 2150 van de 2500 loten zijn er verkocht, maar dat was toch een stuk meer dan vorig jaar.
  • Het Rad van Avontuur heeft 6 rondes gedraaid waarvan de lootjes vlot van de hand gingen.

Online veiling

De online veiling bevatte dit jaar 88 kavels, waarvan er 46 zijn verkocht. Ook dit was weer een forse bijdrage aan de opbrengst van deze Fair. Ook hiermee gaan we volgend jaar weer door, hopelijk met nog meer aanbieders en kopers.

Tot volgend jaar!

Wij kijken terug op een geslaagde tweede editie van dit evenement. Er zijn nog wat leerpuntjes voor volgend jaar, maar we gaan zéker door op deze weg.

Iedereen die is geweest en ons heeft gesteund: heel erg bedankt voor uw bijdrage in de vorm van een advertentie, het kopen van stroopwafels, loten, veilingitems, bingokaarten, bloemen, koffie met taart, enz.

Nieuwe “oude” winnaars bij de Leimuidense Open Dubbelkampioenschappen  

Met 8 koppels was de opkomst niet echt groot. Afmeldingen vanwege reünie, ziekte, vakantie of familie-uitje zorgde ervoor dat we wat vaste deelnemers misten. Maar dat heeft niet afgedaan aan de gezelligheid en dat staat bij dit toernooi voorop. Niet alleen goede tafeltennissers doen mee aan dit toernooi. Maar ook als nieuweling, jeugdspelers, oudere senior of als tennisser meedoen was allemaal mogelijk.

De 8 koppels werden in twee poules ingedeeld. Op twee tafels speelden Bjorn en Martine, Ina en Johan, Ronald en Mats en Pepijn en Jorg hun wedstrijden. Op de andere twee tafels ging de strijd tussen Hans en Ben, Arnold en Dick, Laura en David en Peter en Martin. Daar zaten beste spannende wedstrijden tussen, maar de nummers één waren in beide poules overduidelijk. Na de pauze werden de nummers 4, 3, 2 en 1 uit beide poules tegen elkaar geplaatst en toen kwamen pas de echte spannende wedstrijden naar voren.

Peter en Martin verloren van Jorg en Pepijn. Laura en David moesten na 5 spannende games de winst aan Ina en Johan geven. Ronald en Mats wisten het als niet-tafeltennissers Hans en Ben heel moeilijk te maken, maar trokken toch net aan het kortste eind. Dat betekent dat Bjorn en Martine – als jeugdig koppel – de strijd aan moesten gaan tegen twee oudgedienden. En dat je die niet zomaar aan de kant zet met hun ervaring bleek uit de uitslag: 3 – 2 voor Arnold en Dick die de vijfde game nipt met 11-9 wonnen.

Dick en Arnold, nogmaals gefeliciteerd! En volgend jaar gaan we ervan uit dat jullie deze titel gaan verdedigen.

Groet Laura

Play Fair zet jubilarissen in het zonnetje tijdens het junior-senior toernooi

Dit jaar zijn er heel veel jubilarissen! En dat komt door verjonging in het bestuur. Toen er tijdens een bestuursvergadering gesproken werd over de jubilarissen van dit jaar (1 x 60 jaar, 4 x 50 jaar en 1 x 40 jaar) vroegen Arie en Tim direct waarom er nooit aandacht was voor de leden die 25 jaar lid zijn van onze vereniging.

Een goede vraag, want in deze tijd mogen we zeker trots zijn op leden die 25 jaar lid zijn. Natuurlijk moet je, als je deze regel gaat toepassen, eerst met terugwerkende kracht gaan werken en alle leden huldigen die nu tussen de 25 en 40 jaar lidmaatschap zitten. En dat zijn er heel wat.

Op vrijdagavond 23 juni was er een nieuw toernooi georganiseerd door diezelfde jonge bestuursleden Tim en Arie. Een toernooi waar de jeugd, hun ouders, de senioren en de oudere senioren (woensdagmiddaggroep) aan mee konden doen. Jubilarissen waren uitgenodigd en presentjes aangeschaft. Op het laatste moment zijn er nog verse bloemen georganiseerd door @Veters Flowers in Leimuiden.

Jammer genoeg zijn er altijd mensen die niet kunnen door vakantie, uitjes en feestjes maar daar gaan we apart nog een keertje langs met bijbehorende geschenkjes. Er was een mooi aantal deelnemers voor het toernooi en een wat toeschouwers die deze avond tot een succes hebben gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan even alle statistieken:

60 jaar lid – Ton Brand

50 jaar lid – Carin Egberts, Laura van der Meer, Fred Mollers en Piet van Egmond

40 jaar lid – Hans Brand

25 jaar of langer lid – Dick Hoogendam, Antoinette de Jong, Martin van der Geest en Arenda Valkhof (26 jaar), Fred van der Meer (30), Marco Streng (32), Dianne van der Meer (33), Marina van Dam (34), Bjorn van de Voort (36), Kees Leijnse (37), Jos de Graaf (38).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En om het rijtje compleet te maken, de leden die al 40 jaar en langer lid zijn:

Marja van Veen en Hans van Leeuwen (41 jaar), Linda Boer (45), Hilde van Tol (48), Emiel Bunck en Fred Brand (49), Addie van den Hoek (58), Arnold Heuzen (61) en Harry Heuzen (63).

Lasergamen en barbecuen

De jeugd van Play Fair heeft er weer een mooi uitje opzitten. Dit jaar was het een lasergame-feest met daarna een barbecue. Dit is het verslag van Fenna:

We vertrokken vrijdag 19 mei in de auto van Lennert en Arie rond kwart voor drie richting Zoetermeer. Daar hebben we gelasergamed. We hebben twee potjes gespeeld. Eén keer werd de groep in tweeën gesplitst en één keer mochten we in tweetallen elkaar proberen af te schieten. Arie en Lennert deden ook mee 😊.

Na deze leuke activiteit gingen we weer huiswaarts naar de familie Potters. Daar aangekomen stond de barbecue al klaar. We hebben broodjes hamburger, kippetjes en worstjes gegeten, maar misschien nog wel het lekkerste: de marshmallows van het vuur!

Rond half acht waren de ouders welkom, die nog even een bakje koffie/thee meededen.

Het was een gezellige afsluiting van het seizoen!

Verenigingen glossy Leimuiden en Rijnsaterwoude

In Leimuiden ontstond na de corona-periode het idee, om een verenigingenglossy te maken. Want als gevolg van corona zagen veel verenigingen het ledenbestand en vrijwilligers teruglopen, en daarmee de inkomsten. Hoe bereik je nu alle inwoners van Leimuiden en Rijnsaterwoude, én voorkomen we dat iedereen voor zichzelf gaat flyeren. Het idee ontstond aan een keukentafel en na een gesprek met het team “HierindeRegio” werd duidelijk dat zij professionele hulp wilden bieden. Het probleem was alleen, hoe krijgen we het financieel rond. Alle clubs en bekende sponsoren langs gaan was niet het juiste idee. Die oplossing was dichterbij dan gedacht: bij het ophangen van de Regenboogvlag bij TV Leimuiden in oktober 2022, kwamen Marcel van Bruggen (TV Leimuiden), wethouder Gerben van Duin, Maurice Griffioen (Gemeente) en Paul Wiewel (de Driemaster) tot de conclusie dat er vanuit het Sportakkoord middelen beschikbaar zijn.

Hierna ging het snel, vooral toen Laura van der Meer (Play Fair) en Jan Beeks (ook TV Leimuiden) aanschoven in de organisatie. Verenigingen werden aangeschreven en uitgenodigd en wat bleek? Er waren meer verenigingen dan ze zelf wisten. Iedereen omarmde het; promotie voor de club en een prachtig overzicht van het verenigingsleven in Leimuiden en Rijnsaterwoude. Dankzij het team van HierindeRegio werd het een prachtig ontwerp. En snel gedrukt, want na de feestweek van Leimuiden start de eerste introductieweek bij diverse verenigingen. In september tijdens de nationale sportweek doen alle verenigingen mee. De agenda van deze carrousel staat in het magazine.

Wethouder Gerben van Duijn van Sport en Welzijn was verguld. Lokaal initiatief, mogelijk gemaakt door de Gemeente en verenigingen (sport, cultuur of welzijn) zijn de hoeksteen van de samenleving. Een goed verenigingsleven is goed voor het welzijn en voorkomt problemen in de samenleving, is het standpunt van de Wethouder! Uit handen van de initiatiefnemers kreeg Gerben het 1e exemplaar uitgereikt van de Verenigingenmagazine Leimuiden en Rijnsaterwoude. Dit alles onder aanwezigheid van de afvaardigingen van veel verenigingen. Allen hebben één doel: het bestaansrecht van hun club garanderen. De deelnemende verenigingen hebben het magazine verspreid. En alle inwoners worden vooral uitgenodigd om kennis te komen maken met al die verenigingen die zich in het magazine presenteren.

Sportverkiezing Kaag en Braassem 2022: en de winnaar is …

Donderdag 20 april was het dan zover. Zoey, Joec, Carlos en Pepijn waren als Pupillen 1 van Play Fair genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar 2022 in Kaag en Braassem. Samen met Dames 1 van Hockeyclub Alkemade en het Heren roeiteam van Sloepweesje.

Ter voorbereiding was er een heuse promo-video gemaakt waarin de pupillen zelf uitleggen waarom zij sportploeg van het jaar kunnen zijn:

Op de verkiezingsavond was er eerst een interview waarin de spelers – op een humoristische wijze geïnterviewd – nog eens alles konden vertellen over hun sport en nominatie:

Daarna was het wachten geblazen, want de sportploeg werd als laatste bekendgemaakt. Maar rond half 10 was het dan zover: … en de winnaar is … het roeiteam van Sloepweesje.

 

 

 

 

 

 

Maar onze pupillen zaten er dicht bij. Het was een hele leuke en spannende avond, een bijzondere ervaring en zéker een aanmoediging om te proberen nóg beter te worden. Dus alle reden voor een welgemeende felicitatie!