Nieuws

2 veilingkavels met veel plezier uitgewisseld!

Veilingkavel: ontbijt Carin en Laura

Zondag 31 oktober om 10.00 uur stonden Carin en Laura voor de deur bij Johan en Liza van Wijk. Voorzien van een prachtig ontbijt! De winnaars (en hoogste bieder) van deze kavel waren zeer verrast en hebben niet alleen ontbeten maar ook kunnen lunchen van het aangebodene.

 

 

 

 

 

 

Na de bezorging werden Carin en Laura bedankt met een prachtig bloemetje!

 

 

 

 

 

Veilingkavel: prachtige Heemskerk Sjoelbak in Play Fair kleur

 

 

 

 

 

Carin en Robert hebben diezelfde zondag de Sjoelbak in ontvangst genomen. Geschonken door Heemskerk Sport & Games. Deze prachtige rode sjoelbak zal veel gebruikt gaan worden in het gezin van Carin en Robert.

Mooi MJ tafeltennisfeest voor De Lei

 

 

 

 

 

Op maandag 1 november was ‘t Spant in Leimuiden prachtig ingericht met een grote hoeveelheid tafeltennisspelletjes in allerlei vormen en maten. De kinderen van alle groepen 3 t/m 6 hebben zich kunnen uitleven in de diverse behendigheidsspelletjes. Coördinatie, snelheid en samenwerking werden op de proef gesteld. Maar iedereen had er vooral veel plezier aan, want dat staat bij tafeltennis, in elk geval bij Play Fair, altijd voorop.

 

 

 

 

 

 

Deze dag werd georganiseerd door MJ tafeltennis in samenwerking met Play Fair en De Lei. MJ biedt in combinatie met deze dag ook nog een coaching gesprek met de trainers Arie en Lennert. Die hebben weer veel ideeën opgedaan om samen met Björn de jeugdtraining nóg leuker te maken. De Lei heeft de roosters aangepast om op deze dag zoveel mogelijk groepen te kunnen laten meedoen. En de dag is gesubsidieerd door de NTTB én het gemeentelijk Sportakkoord. Dus zo hebben veel partijen samen iets moois neergezet.

Play Fair biedt als vervolg op deze dag een tafeltenniscursus aan voor kinderen die dat willen. De cursus is 10 weken voor 15 euro en start op zaterdag 13 november (10:00 – 11:30) in ‘t Spant. Aan het einde van de cursus is er voor iedere deelnemer een shirt en een diploma. Play Fair daagt je uit om het eens te proberen!

Open Leimuidense dubbel kampioenschappen 2021

Na de succesvolle editie van 2019 moesten we 2 jaar wachten voordat we dit toernooi weer konden organiseren. Vrijdag 22 oktober liep de zaal toch weer lekker vol met uiteindelijk 10 koppels. We begrepen dat het er nog meer hadden kunnen zijn als het geen herfstvakantie was. Maar juist deze avond is de zaal dan (bijna) vrij. Op andere avonden zijn er natuurlijk competitiewedstrijden.

De 10 koppels hadden allemaal verschillende niveaus, leden, oud-leden, niet-leden en recreanten. Ik zag clubshirts uit Duitsland en met heuse shirtreclame. Vanuit Hamburg tot en met Rotterdam waren ze naar het Spant gekomen.

In 2 poules van 5 werden de wedstrijden gespeeld. Er volgden spannende en minder spannende wedstrijden. Maar het plezier was overal aanwezig. Na de poules speelden  de nummers 1 tegen elkaar om uit te maken wie de winnaar zou worden van deze avond. Maar ook de nrs. 2, 3, 4 en 5 speelden tegen elkaar waarna er een totale uitslag is te benoemen.

1. Olaf Klein en Rob Fallaux                                     2. Tim Lunenburg en Dick Hoogendam
3. Merit Buijks en Leon Buijks                                 4. Kees Leijnse en Jos de Graaf
5. Niels Castenmiller en Chris van Dijk              6. Martine Keijzer en Theo Zandvliet
7. Ina van Koll en Johan van der Meer                8. Jelle van Klink en Niels Ax
9. Sophie Ax en Ronald van der Meer               10. Carola Straathof en Rosalie Vernooy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo werd alwéér een gezellige avond afgesloten!

 

 

 

 

 

 

 

Zangworkshop uit de veiling was groot succes!

Vorig jaar is er door 5 dames geboden op de zangworkshop die op de digiveiling van Play Fair stond. Door corona heeft het heel lang geduurd voordat deze mocht worden afgesproken. Uiteindelijk is dat donderdag 21 oktober gebeurd.

Marina van Dam, normaal dirigente van een jeugdkoor, kreeg 4 dames op bezoek uit Alphen aan den Rijn en Leimuiden die op de zangworkshop hadden geboden (een 5e dame moest zich afmelden): drie gevorderde zangeressen en Laura. In de katholieke kerk werd er eerst kennisgemaakt met een bakje koffie en thee (en een stroopwafel van Play Fair) en zangervaringen uitgewisseld.

Er werd daarna een plekje in de kerk uitgezocht en oefeningen gedaan om de zangstemmen op te warmen. Er waren verschillende bekende muziekstukken waar uit gekozen kon worden. En hoewel de dames best wat ervaring hadden, kon Marina ze toch nog verrassen met wat nieuwe stukken. Voorop stond dat er vooral heel veel plezier beleefd werd aan het samen zingen en bezig zijn.

De anderhalf uur vloog om toen we bedachten dat we ook nog wel even foto’s en een geluidsopname zouden kunnen maken. Snel een paar foto’s en een hele korte geluidsopname gemaakt en toen naar huis met een goed gevoel over een gezellig samenzijn.

 

DigiFair was weer een succes!

Zaterdag 9 oktober was de finale van de Play Fair DigiFair 2021. Het was weer een succesvolle editie die onze vereniging een financieel duwtje in de rug geeft. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de loterij, intekenlijsten, stroopwafels of de veiling. Er was veel aanloop in de carport. De kluisfolder trekt nog altijd veel mensen. En terecht, want de kluis is drie keer geopend, wat de gelukkigen 50 euro opleverde. De stroopwafelverkoop was een groot succes, vooral op vrijdag en zaterdag bij de MCD, waar zowel de senioren als de jongste jeugd heel veel plezier hadden met hun taak. Er zijn in totaal 70 dozen, oftewel 840 pakjes verse Goudse stroopwafels aan de man gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn dit jaar meer dan 2500 loten verkocht, tegen 1900 vorig jaar. De intekenlijsten voor de twee mega-zware – gesponsorde! – Jumbo boodschappentassen en voor de vijf diners, waren zo goed als uitverkocht. Ook de diners zijn gesponsord, en wel door De Rozenboom, De Parel, De Dyck, Bij René en Bij Jeff & Steve.

De veiling had minder kavels dan vorig jaar, maar heeft uiteindelijk toch een mooi bedrag opgeleverd (€ 960 tegen € 1560 vorig jaar). Als u nog ideeën heeft over wat er beter kan in de veiling dan horen we dat graag via: veiling@ttv-playfair.nl.

De uitslagen van de loterij, de intekenlijsten en de veiling kunt u hier downloaden:

Sjaak van Klink – in memoriam

Sjaak

Het was altijd een plezier om met Sjaak op pad te gaan. Uit en thuis stond de gezelligheid en sfeer altijd op de eerste plaats bij Sjaak, belangrijker dan het winnen van de partij. De laatste wedstrijd, tegen zijn ziekte heeft Sjaak verloren, op 5 oktober 2021 was hij uitgespeeld.

Op 7 september 1963 werd Sjaak op 11-jarige leeftijd jeugdlid van onze nog jonge vereniging. De top heeft Sjaak nooit bereikt, maar dat was ook niet belangrijk voor deze clubman. De vereniging moest vooral sociaal en gezellig zijn. En daar heeft hij zich ook op zijn eigen optimistische en rustige wijze voor ingezet.

In 1977 trad Sjaak toe tot het bestuur van Play Fair als eerste jeugdcommissaris. Hij richtte de jeugdcommissie op en startte in Fairtelsels de rubriek “Jeugdhoek”, wat de langstlopende rubriek in het clubblad is geworden. Deze functie heeft hij negen jaar vervuld.

Van 1982 tot 1990 maakte Sjaak ook deel uit van de Rommelfaircommissie waar hij met de nodige creativiteit bijdroeg om allerlei leuke en ludieke fancy fair-activiteiten toe te voegen en te organiseren. En dat natuurlijk op zijn eigen rustige wijze, want Sjaak liet zich niet gek maken, nooit. En ook na die tijd kon de vereniging altijd een beroep doen op Sjaak om handen toe te steken bij de Rommelfair of andere activiteiten.

Sjaak wat al een tijdlang ziek, maar de betrokkenheid met Play Fair was nooit weg. Dus hoewel hij wist dat hij dicht bij het einde was, moesten er toch nog stroopwafels komen. De foto is maar enkele uren voor zijn afscheid genomen. Hij heeft Play Fair letterlijk meegenomen.

Namens alle leden en vrienden van Play Fair wensen wij Ina en alle familieleden en naasten heel veel sterkte in de komende tijd. Wij zullen Sjaak met zijn betrokkenheid en gulle lach missen.

FAIR 2021: wederom digitaal met carport-inloop avonden

Op zaterdag 9 oktober 2021 is de Fair Finale. In de middag vanaf 15:30 uur zullen de trekkingen van de loterijen en de uitslagen van de veiling bekend maken. Dat zal live op internet te volgen zijn.

Veiling

De veiling loopt digitaal vanaf half augustus. We hebben vorig jaar al veel leuke dingen voor de veiling gezien en hopen dat dit jaar weer te herhalen. Dingen die we als leden zelf kunnen organiseren of aanbieden zijn natuurlijk het leukst. Laat je brein eens knarsen en laat weten wat jij zou kunnen aanbieden!?

Kluis, Loterijen en Stroopwafels

 

 

 

 

 

 

Wat we niet veranderen zijn de verschillende Loterijen, het Kluisspel en de Stroopwafelverkoop. Deze onderdelen horen ondertussen bij Play Fair en daar gaan we natuurlijk allemaal ons steentje aan bijdragen.

Iedereen die suggesties heeft om te organiseren, mee te doen of te geven voor de veiling, kan dat mailen naar rommelfair@ttv-playfair.nl of bespreken met Carin, Hans van Leeuwen, Hans Brand of Fred Mollers.

De woensdagmiddag – senioren – groep is weer gestart

De woensdagmiddag seniorengroep is weer enthousiast begonnen. Dit initiatief van Arnold is ondertussen een vast onderdeel van de club geworden en de deelnemers laten hun uurtje beweging maar zelden lopen. Er is dus een vaste opkomst op woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur.

Er is echter nog wel ruimte voor groei, daarom zijn er posters en flyers gemaakt die op diverse plaatsen in Leimuiden en Rijnsaterwoude worden verspreid (dorpshuis, sportbar, dokter, fysio, pedicure, etc). Want als we de groep wat kunnen laten groeien, biedt dat ook mogelijkheden om de activiteiten uit te breiden.

En nu de Spantbar ook weer open mag, maken we natuurlijk weer gebruik van de “derde helft”.

Dus als je tijd, zin en energie hebt om een uurtje gezellig bezig te zijn: kom gerust langs op woensdagmiddag. Voor informatie mag je ook een mail sturen naar Hans Brand via pr@ttv-playfair.nl of bellen met Arnold Heuzen op 06-4592 7880.

Geen clubkampioenschappen, wel handicapcompetitie op vrijdagavonden

Er zijn nog veel onzekerheden voor de komende tijd. We mogen nog geen toernooi organiseren, er is nog geen publiek in de zaal toegestaan en een clubdag met ontbijt mag ook nog niet. Omdat we niet weten wanneer welke versoepelingen worden doorgevoerd heeft het bestuur besloten om de clubkampioenschappen dit jaar niet door te laten gaan.

Maar wat kunnen we wél doen was dan de vraag? Uiteindelijk zijn we op het volgende uitgekomen. De clubkampioenschappen worden geschrapt. Het Familietoernooi wordt verschoven (voorlopig) naar zaterdag 10 juli. Maar we gaan wel een handicapcompetitie houden in de komende weken op vrijdagavond van 20:30 tot 22:30 uur.

In zo’n handicapcompetitie speel je wedstrijden waarbij je punten voor moet geven of krijgen. Via een schema en de ELO-ranking hebben we iedereen ingedeeld in een bepaalde groep. Je speelt 2 games tot 21, lekker even terug in de tijd of voor de jongeren onder ons, een nieuwe ervaring om tot de 21 te spelen (serveren is dan om de 5 punten).

Iedereen is welkom om hieraan mee te doen. Kan je een keer niet, geen probleem. Ben je er alle weken, dan levert dat bonuspunten op. Aan het einde van deze periode zullen er cadeaubonnen klaar liggen voor de winnaars. Die bonnen hebben we bij onze lokale middenstanders aangeschaft.

Natuurlijk hopen we hiermee zoveel mogelijk leden naar het Spant te krijgen. Reserveren hoeft niet, omdat we niet bang zijn dat we zomaar 30 leden op de vrijdagavond binnen zullen krijgen. Wel wordt er een presentielijst bijgehouden.

Vanaf 19 mei gaan we weer spelen

Eindelijk is het zover. De batjes en balletjes mogen weer uit de kast. Er zijn een paar spelregels – die we nog kennen van het afgelopen jaar – waar we ons aan moeten houden. En het is natuurlijk ook erg jammer dat de Spantbar van Patrick en Dunja nog dicht is, want naast het tafeltennissen komen we tenslotte ook om gezellig even te kletsen en de week door te nemen, toch?

Even op een rijtje wanneer we beginnen:

  • Woensdag 19 mei  start de seniorengroep als eerste, van 15:00-16:00.
  • Vrijdagavond 21 mei kan er weer getraind worden van 20:30-22:30.
  • Zaterdag 22 mei traint de jeugd o.l.v. Lennert en Arie van 10:00-11:30.
  • Dinsdag 25 mei traint de jeugd o.l.v. Björn en Arjo van 18:30-20:00 en
    daarna spelen de senioren van 20:00-21:30.

Er gelden wel nog een aantal beperkingen en regels. Die staan in het coronaprotocol – die kun hier downloaden en lezen en hangt ook op het prikbord in ‘t Spant. Belangrijk: draag een mondkapje op de momenten dat je niet speelt en hou er rekening mee dat kleedkamers en douches nog gesloten zijn. Omdat we een kleine vereniging zijn doen we geen reservering vooraf, maar er wordt wel weer geregistreerd wie er aanwezig waren (zowel voor senioren als junioren).