RommelFair

Een nieuwe datum voor onze nieuwe “Fair”

Vanwege het Coronavirus hebben wij het besluit genomen om de voorbereidingen stop te zetten en de Fair te verzetten naar zaterdag 10 oktober 2020.

De eerste 10 kavels voor de veiling waren al binnen gebracht. Ook was er al belangstelling van verschillende kanten voor de kraamverhuur tijdens de Fair. Dit alles moet nu even in de wacht, net als zoveel andere dingen. De competitie ligt al stil en de viering van ons 60-jarig jubileum wordt een jaar opgeschoven.

Wilt U nog lezen over de veranderingen van onze Fair, lees dan onderstaand bericht. Want uitstel is geen afstel!

Nieuwe opzet voor de Rommelfair!

De Rommelfair gaat veranderen. Het bestuur en de Rommelfair-commissie hebben dit besluit genomen. De oude opzet is niet meer haalbaar. De kosten worden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten wordt kleiner. Tijd voor een andere opzet.

Een klein stukje historie: op 17 mei 1980 organiseerden Harry Heuzen en Max van Bochove een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag nog heel erg op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals de cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en het Fair-gedeelte helemaal verdwenen.

Wat gaat er veranderen?

De grote rommelmarkt in de bekende vorm zal verdwijnen. We gaan niet meer spullen ophalen, uitsorteren, naar het Spant brengen, inrichten, verkopen en restanten weer afvoeren. Wel willen we particulieren, leden en niet-leden gelegenheid geven om (tegen kostendekking) een stukje kraam in te richten en spullen te verkopen (dus een mini rommelmarkt). Kramen kunnen ook gebruikt worden voor creatieve activiteiten, kleine workshops, spellen voor de jeugd, schmink- en beauty-hoek of het presenteren van een vereniging. Ook wordt er een bar in de zaal ingericht en creëren we een gezellige hoek voor een kopje koffie met wat lekkers. En er is natuurlijk een tafeltennishoek waarin iedereen kan spelen tegen de robot of een Play Fair-lid. Het Rad van Avontuur, de kluis en de bekende loterijen blijven. De rode draad voor het evenement is het verzorgen van een gezellige middag voor jong en oud.

Wat is JOUW idee en wat kan JIJ doen?

Omdat het de eerste keer is dat we dit organiseren, wordt iedereen uitgedaagd om met leuke ideeën te komen en te helpen om die uit te voeren. Alle ideeën zijn welkom over:

• Veiling
  • Kramen
  • Koek/cake/taart
  • Activiteiten voor kinderen

Veiling

Op de fair kunnen mensen via een groot bord de hele middag bieden op mooie, leuke of ludieke aanbiedingen. Deze kavels kunnen worden gesponsord, kunnen we inkopen of zelf bedenken. Het kan van alles zijn, van auto wassen tot het organiseren van een kinderfeestje of van een ontbijt op bed tot een crea-middag. Dingen die we als leden zelf kunnen organiseren of aanbieden zijn natuurlijk het leukst. Laat je brein eens knarsen en laat weten wat jij zou kunnen aanbieden!?

Kramen

Er worden ongeveer 10 kramen (van 3 meter) in ’t Spant opgesteld voor verschillende activiteiten. Leden en niet-leden kunnen een kraam of halve kraam huren (tegen kostprijs). Daarin kun je eigen spullen verkopen, iets creatiefs voor of met de kinderen doen of iets presenteren. Laat eens horen wat jij in zo’n kraam zou willen doen of zien!?

Koek/cake/taart

In de zaal wordt een bar ingericht. Patrick verkoopt de koffie en dranken en wij kunnen daaromheen koek, cake, taart en koude hapjes daarbij verkopen. Elk lid, ouder, familie of vriend wordt uitgedaagd om iets lekkers te maken dat in plakken of stukken verkocht kan worden. Dus wat kan jij bakken? Laat het ons weten!

Activiteiten voor kinderen

Veel activiteiten zullen worden gericht op de kinderen. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen met spellen of activiteiten meedoen. Blikgooien, sjoelen, de tafeltennispiramide en kinderen schminken – misschien wel met een beauty-hoek voor de kleintjes? Daarnaast zullen we natuurlijk een tafeltennishoek inrichten en de tafeltennisrobot opstellen. Welke activiteiten zijn nog meer leuk om te doen? Wat kan jij bedenken en uitvoeren?

Iedereen die suggesties heeft om te organiseren, mee te doen, weg te geven voor de veiling, te verkopen of te doen in een kraam, kan dat mailen naar of WhatsAppen naar Carin, Hans van Leeuwen, Hans Brand of Arnold. Op vrijdagavond aan de bar bespreken kan natuurlijk ook.

Wanneer is het?

De 41e Rommelfair zal worden gehouden op zaterdag 10 oktober 2020 van 13.00 tot 17.00 in ’t Spant te Leimuiden.