Digitale (Rommel)Fair

De Rommelfair is veranderd

Het bestuur en de Rommelfair-commissie hebben dit besluit genomen. De oude opzet was niet meer haalbaar. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten kleiner. Tijd voor een andere opzet.

Een klein stukje historie: op 17 mei 1980 organiseerden Harry Heuzen en Max van Bochove een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag nog heel erg op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen.

In de nieuwe opzet willen we gezelligheid, activiteiten en plezier weer voorop stellen. Maar ….. vanwege corona was het dit jaar toch nog een beetje anders. Niet in mei, maar in oktober. En een beetje meer digitaal. Op 10 oktober was de Fair Finale.

Wat hebben we gedaan?

  • Het Kluisspel: verspreiden van de folder met alle aankondigingen en het kluisnummer waarmee men € 50,-  kan winnen.
  • Een online veiling, in plaats van de live veiling die we wilden houden.
  • De grote loterij.
  • De inteken-loterijen met de diners en de Jumbo-levensmiddelenmanden.
  • Stroopwafelverkoop.

De aanloopavonden en de finale

  • Aanloopavonden in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober zijn goed bezocht. Zeker 15 mensen zijn langsgekomen bij de carport om de kluisfolder te laten checken, stroopwafels te kopen of in te tekenen op de Diner- en Jumbo-loterijen.
  • De Fair Finale was op 10 oktober tussen 15:30 en 16:00 in ’t Spant met een livestream op internet. Zo’n 100 mensen hebben live gekeken naar de trekking van de prijzen van de grote loterij en inteken-loterijen en bekendmaking van de veiling-winnaars.

Het Kluisspel

Onder een carport op de Dennenlaan stond de welbekende kluis. zo’n 150 mensen hebben de folder laten controleren. Het winnende nummer was 20 keer verspreid in Leimuiden en Rijnsaterwoude. Twee keer is de kluis opengegaan en konden mensen gefeliciteerd worden met € 50,-.

De veiling

De digitale veiling is gestart op 1 september en gesloten op 10 oktober 14:00 uur. De eerste kavels voor de veiling waren al snel binnengebracht. Er waren 81 leuke en ook ludieke aanbiedingen die voor de vereniging werden geveild.

De Fair Finale

Bekijk hier de opname van de Fair-finale met de trekking van de grote loterij en de bekendmaking van de veilingwinnaars.

Downloads met uitslagen

Download hier de trekkingslijst van de grote loterij.

Download hier de trekkingslijst van de intekenloterijen voor de diners en de Jumbo-prijzen.

Download hier de lijst met kavels, opbrengsten en winnaars van de veiling.

Contact

Heeft u vragen of ideeën voor een volgende Fair? Bel met 0172-507295 of mail naar rommelfair@ttv-playfair.nl.

Sponsors