Digitale (Rommel)Fair

De Rommelfair gaat veranderen

Het bestuur en de Rommelfair-commissie hebben dit besluit genomen. De oude opzet is niet meer haalbaar. De kosten worden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten wordt kleiner. Tijd voor een andere opzet.

Een klein stukje historie: op 17 mei 1980 organiseerden Harry Heuzen en Max van Bochove een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag nog heel erg op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen.

In de nieuwe opzet willen we gezelligheid, activiteiten en plezier weer voorop stellen. Maar ….. vanwege corona wordt het dit jaar toch nog een beetje anders.

Dit jaar een Digitale Fair

In het voorjaar hadden we plannen gemaakt voor een andere opzet voor onze vernieuwde Fair. Vervolgens gooide corona roet in het eten en hadden we de Fair verplaatst naar 10 oktober. Dat leek toen een veilige datum, maar ondertussen weten we dat we het organiseren van een evenement dit jaar toch een risico is. De Rommelfair-commissie en het bestuur hebben daarom samen besloten om de Fair niet te laten doorgaan als evenement in ’t Spant.

Maar we weten ook dat de inkomsten uit dit jaarlijkse evenement onmisbaar zijn voor onze club. Daarom is er gezocht naar alternatieven om tóch op een leuke manier inkomsten te genereren op een manier die past bij de plannen die we al hadden.

Wat gaan we doen?

In grote lijnen gaan we het volgende doen:

• Het Kluisspel: verspreiden van de folder met alle aankondigingen en het kluisnummer waarmee men € 50,-  kan winnen.
  • Een online veiling, in plaats van de live veiling die we zouden houden.
  • De grote loterij.
  • De inteken-loterijen met de diners en de Jumbo-levensmiddelenmanden.
  • Stroopwafelverkoop.

Wanneer vindt het plaats?

Deze actie gaan we op de volgende momenten uitvoeren:

• De digitale veiling start op 1 september en sluit op 10 oktober 14:00 uur. Kijk hiervoor op de website van Play Fair en ga naar het menu ‘Online Veiling’.
  • Aanloopavonden in de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober. Iedereen kan dan tussen 19:00 en 21:00 uur langskomen bij de carport Dennenlaan 62. We hebben daar dan: checken of u € 50,- heeft gewonnen met de code in uw folder, verkoop van loten, intekenen op de Diner- en Jumbo-loterijen en verkoop van de echte Goudse Play Fair stroopwafels.
  • Finale op 10 oktober tussen 15:30 en 16:00 in ’t Spant met een livestream op internet. Dan is de trekking van de prijzen van de grote loterij en inteken-loterijen en bekendmaking van de veiling-winnaars.

Zoals u ziet wordt het toch nog een vol programma, vóór en dóór de vereniging!

Het Kluisspel

Op Dennenlaan 62 onder de carport staat de welbekende kluis. Kom met uw folder langs en kijk of de kluis open gaat met de code die in die folder staat; U heeft dan € 50,- gewonnen. Het winnende nummer is 20 keer verspreid in Leimuiden en Rijnsaterwoude.

De veiling

De eerste kavels voor de veiling waren al snel binnengebracht: je kunt de kavels hier zien. Er zijn leuke, ludieke aanbiedingen die voor de vereniging kunnen worden geveild. Heeft u nog iets in huis dat de moeite waard is en waar u afstand van wil doen? Of kunt u een leuke activiteit of verrassing aanbieden? Het kan van alles zijn, van auto wassen tot het organiseren van een kinderfeestje of van een ontbijt op bed tot een crea-middag. Ook kunt u uw bedrijf of winkel via deze weg onder de aandacht brengen. Wij houden ons aanbevolen voor ideeën en zouden u zeer dankbaar zijn! Zie ook de nieuwsberichten op de website en volg de berichten in de lokale en regionale media.

Iedereen die suggesties heeft voor de veiling kan dat mailen naar rommelfair@ttv-playfair.nl.

De stroopwafels

De stroopwafels worden dit jaar niet huis-aan-huis verkocht. De verkoop vindt plaats vanuit de carport op Dennenlaan 62. Daarnaast vragen we alle leden en vrienden om te proberen zoveel mogelijk pakjes in de eigen omgeving te verkopen. Deze heerlijke verse Goudse ‘Play Fair’ stroopwafels zijn echt de moeite waard!

Contact

Heeft u vragen of ideeën? Bel met 0172-507295 of mail naar rommelfair@ttv-playfair.nl.